SuperLiga CEC Bank 2012 – De la primul la ultimul titlu provincial

SuperLiga CEC Bank.

Prima editie a campionatului national a avut loc in 1914, iar de atunci au trecut 98 de ani si 96 de editii.

Campionat national care a fost, in mare parte, dominat de victoriile Bucurestiului. Primul titlu si l-a insusit Tenis Club Roman, dupa o partida cu Sporting Club, iar de-a lungul anilor acestia au adunat in palmares 11 titluri. Steaua ocupa primul loc in topul victoriilor cu 24 de titluri castigate, urmata de Dinamo cu 16 si Grivita Rosie cu 12.

Duminica, 07 octombrie, stadionul Arcul de Triumf gazduieste cea de-a 96-a finala, prima din multi ani intre doua echipe din provincie.

Baia Mare isi disputa cea de-a patra finala consecutiva, ultimele trei fiind castigate in fata militarilor, in timp ce Timisoara are in palmares un sigur trofeu castigat in 1972, primul titlu din istorie adjudecat de provincie.

Clubul de rugby din Timisoara a luat nastere in 1947, primul meci avand loc la Sighisoara impotriva echipei Locomotiva. De atunci, echipa a fost in plina ascensiune, in palmaresul sau regasindu-se titlurile de vicecampioana nationala, vicecampioana a Europei Centrale si campioana in Cupa Romaniei.

Clubul de rugby din Baia Mare a inceput sa isi scrie istoria in urma cu 30 de ani. Dupa un an petrecut in divizia secunda, a promovat in prima liga, iar in 1990 a reusit dubla: cupa si campionatul Romaniei.

Ultima finala disputata cu Timisoara a avut loc anul trecut, la Alba Iulia, cand maramuresenii au pierdut Cupa Romaniei, trofeu pe care pana acum l-au castigat de trei ori, în 1980, 1990, 1999.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile