Stiinta Baia Mare a luat bonusul ofensiv, desi Farul a condus la pauza

Desi s-au impus luand si bonusul ofensiv Zimbrii au trebuit sa se intrebuinteze serios in partida cu Farul Constanta, ultima din cea de-a treia etapa a Play-Off-ului disputata pe stadionul Lascar Ghinet din Baia Mare.

In ciuda unui inceput de forta al maramuresenilor, constantenii au iesit cu bine din limita propriului teren de tinta si dupa o lovitura de pedepasa obtinuta la 40 de metri de buturile gazdelor, Jantjies a deschis scorul in minutul 10.

Baiamarenii au replicat la doua minute distanta si Gal, dupa un rebond, a urmarit balonul culcandu-l in terenul de tinta al marinarilor, transformarea lui Clark modificand tabela de marcaj la 7-3 pentru gazde.

Jantjies a intors insa rezulatul in minutele 15 si 17, namibianul concretizand doua penalitati in conditiile in care constantenii nu izbutisera sa intre in 22-ul maramuresenilor.

Tot Jantjies a marit avantajul oaspetilor la 12-7 dupa o a patra tentativa de tinta reusita din tot atatea avute, marinarii evoluand mult mai dezinvolt dacat in partidele precedente disputate in Play-Off.

In minutul 30 a venit insa al doilea eseu baimarean dupa o actiune in care Wiringi l-a gasit excelent pe Clarke centrul centrul zimbrilor indeplinind o simpla formalitate in a culca balonul in terenul de tinta al marinarilor.

Clarke a ratat transformarea eseului, de partea cealalta insa Jantjies s-a evidentiat din nou in fata butului advers si astfel dupa 40 de minute de joc Farul se afla in avantaj, rezultat 15-12.

Repriza secunda a inceput cu Farul evoluand in 14 jucatori dupa ce Sasu vazuse cartonasul galben in finalul primei parti si cu maramuresenii incercand sa profite de superioritatea numerica.

In mintul 45 Stein a vazut si el cartonasul galben si cu o superioritate numerica de doi jucatori gazdele au izbutit si cel de-al treilea eseu, Falamoe finalizand o actiune colectiva a Zimbrilor, transformarea lui Clark aducandu-i pe acestia in avantaj, scor 19-15.

Jantjies a redus din diferenta doua minute mai tarziu reusind concretizarea unei noi penalitati, din pacate pentru marinari insa el trebuind sa paraseasca terenul accidentat.

Minutul 60 avea sa aduca si cea de-a patra incercare a maramuresenilor, Wiringi dupa cateva fente de efect reusind un eseu la centru si implicit bonusul ofensiv echipei sale.

Clarke a transformat, tot ele concretizand si o lovitura de pedeapsa care avea sa stabilesca si rezultatul final Stiinta Baia Mare-Farul Constanta 29-18.

In urmatoarea etapa Baia Mare se va deplasa in Ghencea pentru disputa cu Steaua in timp ce Farul va primi vizita celor de la RCM Timisoara.

Foto: Jenna Wasson

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile