34 de etape de suspendare dupa meciul U Cluj-Dinamo

Comisia de Disciplina si Fair Play a Federatiei Romane de Rugby a hotarat sanctionarea unor sportivi participanti la meciul CS Universitatea Cluj – CS Dinamo Bucuresti din etapa a XVIII-a din SuperLiga CEC Bank, cu nu mai putin de 30 de etape suspendare.

Cea mai mare sanctiune a primit-o jucatorul dinamovist Andrei Cristea, acesta urmand sa nu participe la meciurile echipei sale timp de 10 etape si sa plateasca o amenda de 500 RON.

Cristea se face vinovat, conform articolului 76 litera a) al Regulamentului Disciplinar, de lovirea unui alt jucator cu pumnul sau cu bratul. Suspendarea sa a fost dublata pentru ca jucatorul dinamovist a avut circumstante agravante (el a venit de la distanta fata de locul incidentelor, fapt sanctionat aspru de regulament).

Coechipierul sau, Teodor Bors, a fost sanctionat conform aceluiasi articol 76, prin urmare acesta a fost suspendat pe o perioada de cinci etape si obligat la plata sumei de 500 RON. El a ripostat la lovitura de pumn primita de la un jucator clujean.

Alti trei rugbysti de la Dinamo – Dragos Vasile, Costin Neacsu si Andrei Bucurescu, au primit avertisment.

Nici tabara clujeana nu a scapat nepedepsita dupa incidentele din teren in aceeasi partida. Mai exact, sase universitari au fost sanctionati, acestora adaugandu-li-se antrenorul, Bogdan Cantor.

Murgoci Cristian a fost suspendat pe parcursul urmatoarelor zece etape, ca urmare a unui cartonas rosu primit in timpul meciului pentru placaje neregulamentare.

Pedeapsa s-a aplicat conform articolului 75 litera e) din Regulamentul Disciplinar. Coroborarea acestuia cu articolul 8.1 care specifica definitia recidivei a stabilit sanctiunea ce urmeaza a fi aplicata in cazul lui Murgoci.

De la Cluj a mai fost suspendat si sportivul Ciaparii Iustin. El nu va putea participa la meciuri timp de cinci etape, urmand sa achite si amenda in valoare de 500 RON. In cazul sau s-a aplicat articolul 76 litera a) referitor la lovitura cu pumnul.

Romulus Boar, Nicolae Rus, Cristian Podea si Adrian Mazare, toti jucatori ai Universitatii Cluj, au primit avertisment.

Impreuna cu jucatorii sai a mai fost sanctionat si antrenorul echipei, Bogdan Cantor. El adauga la totalul de treizeci de etape de suspendare inca patru si va plati o amenda in valoare de 400 RON pentru proteste repetate la adresa arbitrului.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile