RCM Timisoara s-a calificat in finala SuperLigii CEC Bank

Disputata pe stadionul Ghorghe Rascanu, prima semifinala a Superligii CEC Bank a dat castig de cauza gazdelor de la RCM Timisoara, care au dispus de Farul Constanta.

Doar primul sfert de ora al jocului a fost echilibrat, constantenii avand un inceput de partida curajos si in care au dat impresia ca vor putea tine piept campionilor en-titre.

Astfel, dupa 15 minute de joc tabela de marcaj indica rezultatul de 3-0 in favoarea banatenilor, dupa o lovitura de pedeapsa concretizata de Calafeteanu si o alta ratata de Jantjies.

A fost insa suficienta o incursiune, in stilul sau caracteristic, a lui Fercu, pentru ca apoi o pasa acestuia la Morrison sa aduca prima incercare a partidei, transformarea lui Calafeteanu ducand scorul la 10-0 in favoarea timisorenilor.

Replica,  mai buna decat in alte ocazii, a Farului a facut ca in continuare echipa lui Chester Williams sa incerce desprinderea jucand la siguranta si astfel Calafeteanu nu a ratat o noua oportunitate de a aduce puncte marind ecartul la 13-0 dintr-o penalitate.

Eforturile marinarilor de a tine pasul cu banatenii au facut ca pe finalul primei reprize acestia sa greseasca si astfel Farul a fost nevoita sa evolueze in doar 13 jucatori, Van Neel si Ion Adrian primind cartonase galbene.

 Profitand de superioritatea numerica, Timisoara a marcat un nou eseu dupa un mol de margine, capitanul banatenilor Burcea fiind cel care a reusit finalizarea actiunii, Calafeteanu a transformat, iar la pauza s-a intrat cu rezultatul Timisoara-Farul 20-0.

Repriza secunda, desi a inceput cu Timisoara in 14 jucatori, in finalul primei parti Poparlan primind cartonas galben, a adus a treia incercare in contul galben-albastrilor, dupa o faza initiata de Fercu, Anesi culcand balonul in terenul de tinta constantean.

In minutul 50 Farul a ramas definitiv in 14 jucatori, Ion Adrian a vazut pentru a doua oara cartonasul galben si implicit pe cel rosu.

 Banatenii au profitat de situatie imediat si doua minute mai tarziu V.Rus a reusit cea de-a patra incercare a gazdelor, Calafeteanu remarcandu-se din nou in fata butului, transformarea mijlocasului la gramada banatean ducand scorul la 32-0.

In minutul 58 Jantjies a reusit primele puncte in contul Farului dintr-o penalitate, timisorenii evoluand de aceasta data in inferioritate numerica, mai intai Tuiatua, iar apoi D.Lazar fiind trimisi pe banca pedepsitilor pentru zece minute.

 Finalul jocului a fost unul spectaculos cu trei eseuri marcate, Umaga si Lemnaru pentru timisoreni, ultimul revenit dupa o lunga absenta datorata unei accidentari, de partea cealalta Steyn reusind incercarea de onoare a marinarilor.

Cum G.Conache si Jiantjies au ratat oportunitatea de a mai aduce puncte din transformare, rezultatul final a fost RCM Timisoara-Farul Constanta 42-8.

In urma acestui succes Timisoara isi va apara titlul de campioana cucerit anul trecut, in timp ce Farul va evolua in finala mica, unde va incerca sa castige medaliile de bronz ale SuperLigii CEC Bank editia 2013.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile