Timisoara, in fata celui de-al doilea titlu consecutiv

Cu aproximativ zece ani in urma rugbyul din Banat se afla in moarte clinica, un sport care facuse sa bata clopotele catedralei in 1972 parea dat uitarii.

 Si totusi, Timisoara a revenit in elita rugby-ului romanesc in sezonul 2006-07, iar de atunci a urcat treapta cu treapta pentru ca, dupa 40 de ani de asteptare, Banatul sa fie “fruncea” in sportul cu balonul oval.

Semnalul revenirii timisorenilor a fost dat in 2011, atunci cand banatenii au cucerit Cupa Romaniei tocmai in fata unei echipe de trei ori la rand campioana, Stiinta Baia Mare, RCM Timisoara anuntandu-si intentiile pentru urmatorul sezon al SuperLigii CEC Bank.

Acest fapt a prins viata, cele doua grupari aflandu-se fata in fata cu trofeul de campioana pe masa, Timisoara reusind sa invinga si gratie eroului de conjunctura G. Conache, intrerupand astfel seria maramuresenilor, pentru a mentine totusi titlul de campioana in provincie.

Deloc surprinzator, echipa antrenata de Chester Williams s-a calificat si in acest sezon pentru ultimul act al SuperLigii CEC Bank, dupa un parcurs in care galben-albastrii au terminat pe prima pozitie atat in sezonul regulat, cat si in Play-Off, pierzand doar trei partide.

Timisoara a aratat mult mai bine in acest an competitional, banatenii pierzandu-i practic doar pe Petru Balan, Daniel Carpo si Madalin Lemnaru, primul transferat in Franta, al doilea indisponibil din cauza accidentarii de la IRB Nations Cup 2013 din luna iunie, ultimul suferind si el o accidentare la tendonul lui Ahile.

Romanii au dus greul pe inaintare, baietii din emisfera sudica au asigurat spectacolul pe treisferturi, din aceasta combinatie rezultand exact 100 de eseuri la care Shennan a contribuit cu 11 reusite, Kinikinilau cu 10, in timp ce Fercu, respectiv V. Rus au culcat balonul in terenul de tinta advers de cate sapte ori.

Nu trebuie omis insa un aspect, si anume ca treisferturile, cat sunt ele de sudice, au avut nevoie de multe ori pentru a se ajunge la eseu de patrunderile si cursele inconfundabilului Fercu, care de multe ori a suplinit lipsa unei uverturi cu viziune din angrenajul lui Chester Williams.

Alaturi de cei enumerati mai sus, o contributie importanta la succesele echipei le-au avut Calafeteanu si G. Conache, primul adunand 124 de puncte, desi a ratat inceputul de sezon in urma unei accidentari, al doilea suplinind cu brio titularul de drept si contabilizand 112 puncte marcate.

Un capitol care pare punctul nevralgic al banatenilor este disciplina, Timisoara fiind sanctionata cu 32 de cartonase galbene si unul rosu, V.Rus fiind lider la acest capitol cu 5 eliminari temporare a cate zece minute.

Cu cel mai bun atac – 712 puncte marcate, si cea mai buna aparare – 218 puncte primite, Timisoara pare favorita pentru castigarea unui nou titlu de campioana, toate datele statistice insa pot fi bulversate in finala, utimul act al unei competitii fiind intotdeauna un joc de totul sau nimic.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile