Steaua s-a impus in finala Cupei Romaniei, cucerind trofeul dupa patru ani de asteptare

Pe stadionul din complexul Ghencea, Steaua Bucuresti si CSM Stiinta Baia Mare au disputat finala Cupei Romaniei editia 2013, o partida de mare lupta din care invingatori au iesit ros-albastrii bucuresteni.

Inca de la primul fluier al centralului Vlad Iordachescu cele doua echipe s-au angajat intr-o lupta dusa cu precadere pe inaintare si in care Steaua si-a dovedit superioritatea, ba mai mult militarii au controlat jocul fiind prezenti in majoritatea timpului in jumatatea de teren baimareana.

Prima repriza a fost una in care Steaua a reusit sa marcheze singurele trei puncte dintr-o penalitate semnata de Vlaicu, tot fundasul ros-albastrilor ratand o alta tentativa de tinta, in replica maramuresenii reusind sa ameninte pentru prima data terenul de tinta al Stelei cu zece minute inainte de pauza.

Astfel, dupa primele 40 de minute de joc Steaua se afla in avantaj cu rezultatul de 3-0, apararea militarilor functionand perfect in fata unui atac al zimbrilor lipsit de forta si inventivitate.

Partea secunda a inceput tot cu Steaua aflata in ofensiva si dupa sase minute in care miltarii au presat apararea zimbrilor a venit si prima incercare, autor fiind Ionita, eseul acestuia la colt ingreunand transformarea care a fost reusita totusi de Vlaicu.

Condusa cu 10-0 Baia Mare a incercat sa revina in joc si dupa un efort colectiv al inaintarii elevii lui Eugen Apjok au reusit eseul, Wiringi a trimis in bara transformarea si astfel maramuresenii au ramas la un ecart de cinci puncte.

Eseul baimarenilor insa nu a fost urmat de un reviriment al acestora iar cei care au reusit sa finalizeze din nou in terenul de tinta advers au fost tot ros-albastrii pe fondul unui joc in urma caruia i-au masat pe zimbrii in propriul 22.

Cea de-a doua reusita a Stelei a purtat semnatura lui Vlaicu tot el fiind cel care a adus cele doua puncte suplimentare ale transformarii dintr-o pozitie dificila, eseul fiind marcat la colt.

Cu un avantaj de 17-5 Steaua a cautat in ultimele zece minute sa conserve rezultatul, Ionita a primit un cartonas galben, superioritatea numerica a baimarenilor ducand la marcarea unui eseu prin Niacsu, prea tarziu insa pentru a mai schimba soarta finalei.

Steaua s-a impus cu rezultatul de 17-10 si echipa antrenata de Marin Mot a obtinut pentru a 14-a oara trofeul Cupa Romaniei, in timp ce Baia Mare a incheiat acest sezon fiind nevoita sa se multumeasca cu pozitia secunda atat in campionat cat si in cupa.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile