Poli Agro Iasi s-a impus la Barlad in derby-ul etapei a II-a din DNS

RC Barlad a primit vizita celor de la Poli Agro Iasi in partida cap de afis a rudei a doua din Divizia Nationala Seniori, gazdele avand doua victorii din tot atatea dispute, iesenii un succes in singura partida jucata in acesta editie.

Ambele echipe si-au propus pentru acest an o clasare care la finalul sezonului regulat sa asigure prezenta in Play-Off, motiv pentru care fiecare partida inseamna pentru cele doua grupari un prilej de a aduna puncte, barladenii adunand noua, iesenii patru inaintea intalnirii directe.

Poli Agro Iasi a pornit spre Barlad cu avantajul moral de a fi reusit doua succese in editia trecuta, un 32-25 cu bonus ofensiv in sezonul regulat si 17-12 in Play-Off chiar si in urma cu trei ani cand s-au intalnit in Divizia Nationala Seniori pe terenul barladenilor tot iesenii fiind cei victoriosi.

Partida s-a jucat practic in prima repriza atunci cand elevii lui Ioan Iftode au reusit sa inscrie patru eseuri si sa isi asigure un avantaj consistent pe tabela de marcaj, in conditiile in care gazdele nu au reusit sa puncteze decat dintr-o lovitura de pedeapsa.

Scorul a fost deschis in minutul 6 dupa un eseu a lui Laraki transformat de Pahonea, in minutul 25 scorul devenind 12-0 in favoarea iesenilor, o noua incercare fiind reusita de flankerul Giusca.

Barladenii au inscris primele puncte in minutul 34, Ibanescu concretizand o lovitura de pedeapsa, pentru ca intr-un interval de numai patru minute, Poli Agro Iasi sa finalizeze in terenul de tinta al gazdelor doua actiuni prin Cernescu si Mihaila.

Pahonea a transformat o data din cele doua oportunitati oferite de colegii sai si la pauza studentii din Copou conduceau cu 24-3 avand deja asigurat punctul bonus ofensiv pentru cele patru eseuri marcate.

Partea secunda a inceput cum nu se putea mai rau pentru oaspeti, in numai doua minute iesenii fiind sactionati cu doua cartonase galbene, Fanariu si Giusca lasandu-i pe studenti in numai 13 jucatori.

Desi au rezistat cateva minute in situatia de inferioritate, iesenii nu au mai putut evita primirea unui eseu in minutul 52,  atunci cand V. Zaharia, unul dintre tinerii jucatori ai lui Ioan Harnagea, a culcat balonul in terenul de tinta al acestora.

Pana la final niciuna dintre echipe nu a mai reusit sa inscrie puncte, Poli Agro Iasi fiind inca o data sactionata cu eliminare temporara, Crismaru vazand cartonasul galben, in ciuda acestui aspect, elevii lui Ioan Iftode impunandu-se cu rezultatul de 28-8.

Cu aceasta victorie Poli Agro Iasi a trecut pe prima pozitie a clasamentului in Divizia Nationala Seniori, etapa urmatoare primind vizita celor de la Bucovina Suceava, in timp ce RC Barlad va avea o misiune dificila in deplasare la Stiinta Petrosani.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile