RCM Timisoara a debutat pe stadionul Dan Paltinisanu cu o victorie in fata Farului

La prima prima partida pe stadionul Dan Paltinisanu in SuperLiga CEC Bank, RCM Timisoara a reusit sa invinga Farul Constanta, banatenii obtinand la final si punctul bonus ofensiv.

Timisorenii au inceput greoi, lasandu-se angrenati intr-o lupta la nivelul pachetelor de inaintare dominata de marinari, iar in aceste conditii vizitatorii au avut prima sansa de a marca puncte, Vlaicu concretizand o lovitura de pedeapsa in minutul 7.

Dupa un prim sfert de ora la finalul caruia elevii lui Daniel De Villiers au inceput sa preia initiativa, Timisoara a egalat, Calafeteanu ratand o penalitate de la 45 de metri, pentru ca apoi sa se revanseze de la o distanta mai apropiata de butul constantenilor.

Farul ar fi putut prelua din noua conducerea, insa Vlaicu a ratat o tentativa de tinta, moment in care banatenii au schimbat registrul tactic, trecand la un joc pe treisferturi, care avea sa le aduca si prima incercare.

In minutul 21 o sclipire a lui Umaga a destabilizat apararea Farului, patrunderea acestuia, urmata de un balon de urmarire avea sa fie finalizata de Moala, Calafeteanu din pozitie usoara reusind transformarea pentru 7-3 in favoarea galben-albastrilor.

Cinci minute mai tarziu Vlaicu s-a hazardat incercand un sprint din propriul 22, timisorenii au recuperat, balonul ajungand la Kinikinilau, care a marcat surprinzand din nou defensiva neatenta a marinarilor, Calafeteanu si-a facut din nou datoria de transformer si scorul a devenit 17-3.

Au urmat doua penalitati, una pentru gazde, cealalta pentru oaspeti, atat timisorenii cat si echipa de la malul marii socotind ca sunt mai importante punctele decat un castig teritorial si astfel Calafeteanu, respectiv Vlaicu au modificat tabela pentru 20-6.

La ultima faza a primei reprize, Moala a initiat o actiune si, dupa un slalom de efect prin apararea adversa, l-a deschis pe Shennan, aripa timisorenilor marcand un eseu la centru, Calafetanu nu a avut probleme in a transforma, scorul pauzei fiind 27-6.

Repriza secunda a inceput identic cu prima parte, Calafeteanu a ratat o penalitate, Rus a primit un cartonas galben, iar Farul, in superioritate numerica, a reusit sa ameninte pentru prima data terenul de tinta al gazdelor.

Astfel, dupa o gramada spontana formata la cativa metri de terenul de tinta timisorean, Agiacai a reusit sa culce balonul pentru singura incercare a marinarilor, reusita acestuia fiind transformata de Vlaicu, scorul devenind 27-13.

Cum in continuare niciuna dintre echipe nu a reusit sa-si impuna in mod evident jocul, prima oportunitate de a marca puncte apartinand banatenilor, acestia au concretizat-o, Calafetenu ducand scorul la 30-13.

Farul s-a vazut nevoita sa evolueze in 14 jucatori din minutul 62, Gheara primind cartonas galben, Timisoara insa nu a reusit sa-si surprinda adversarul, asteptand momentul pentru a da lovitura decisiva a punctului bonus.

A facut-o chiar in finalul jocului cand pe contraatac Fercu a sprintat spre terenul de tinta al marinarilor si, in ciuda faptului ca a fost urmarit de trei jucatori in alb si albastru, fundasul banatenilor a marcat cea de-a patra incercare, eseul marcat la colt ingreunand sarcina lui Conache, care a ratat transformarea.

RCM Timisoara s-a impus cu rezultatul de 35-13, obtinand si punctul bonus ofensiv, elevii lui Daniel De Villiers ocupand pozitia a treia in clasamentul SuperLigii CEC Bank, dar avand o partida mai putin disputata decat Stiinta Baia Mare, respectiv Farul Constanta.

In urmatoarea etapa RCM Timisoara se va deplasa la Bucuresti pentru partida cu CSM Olimpia, in timp ce Farul va avea de infruntat din nou un adversar dificil, primind vizita celor de la Stiinta Baia Mare.

Foto: Virgil Simonescu

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile