CSM Stiinta Baia Mare, campioana editiei 2014 a SuperLigii CEC Bank

Dupa o partida extrem de disputata pe Satadionul National Arcul de Triumf, finala editiei 2014 a SuperLigii CEC Bank a fost castigata de Stiinta Baia Mare, care a trecut de Farul Constanta cu rezultatul de 25-19.

Farul Constanta a intrat mult mai bine in joc si dupa ce Vlaicu a deschis scorul in primul minut dupa o lovitura de pedeapsa initiativa a ramas de partea marinarilor, care au dominat atat din punct de vedere tactic, cat si in gramezile ordonate.

Lupta s-a dat cu precadere intre cele doua linii de 22, astfel ca patrunderile lui Apostol si Tamba au fost singurele care au creat emotii in randul apararii baimarene, insa constantenii nu au reusit sa ameninte in mod real terenul de tinta al adversarilor lor.

La jumatatea primei reprize Stiinta Baia Mare inca nu reusise sa treaca in jumatatea de teren a marinarilor, care au continuat sa atace dezinvolt si sa obtina o lovitura de pedeapsa. De la aproximativ 48 de metri Vlaicu a ratat desprinderea, sutul sau avand o traiectorie buna, dar forta insuficienta.

Zimbrii au dat primele semne de revenire in joc dupa o cursa a lui Moyake, iar atacurile in valuri cu momente de fixare urmate de deschideri pe linia de treisferturi au condus la o lovitura de pedeapsa gratie careia Samoa Luke a restabilit egaliatea.

Cu doua minute inainte de pauza o actiune prelungita a maramuresenilor in 22-ul Farului a fost finalizata de o patrundere in forta a lui Dico, care a marcat primul eseu al partidei, reusita pilierului baimarean fiind transformata de Samoa Luke.

Cele doua echipe au intrat la cabine dupa primele 40 de minute ale jocului cu rezultatul de 10-6 in favoarea baimarenilor, la ultima faza Vlaicu aducand trei puncte in contul Farului dupa o lovitura de pedeapsa concretizata.

Partea secunda a inceput tot cu Farul avand initiativa, iar introducerea lui Jantjies a dat si mai multa culoare jocului elevilor lui Cristi Petre, care au redus ecartul la un singur punct, Vlaicu trimitand balonul printre barele butului advers dintr-o lovitura de pedeapsa.

Constantenii au continuat sa atace dezlantuit pe fondul dominarii acestora Fakaosilea a raspuns cu o contra care a mutat jocul in 22-ul marinarilor. Astfel, in minutul 58 Brooks a trimis inteligent un balon de urmarire si Phillips a marcat cel de-al doilea eseu al maramuresenilor.

Eseul fiind marcat la colt, Samoa Luke a ratat transformarea trimitand in bara, dar elevii lui Eugen Apjok s-au desprins la 18-9 peste alte sapte minute, cand acelasi fundas neozeelandez nu a mai ratat o lovitura de pedeapsa, pozitia fiind ideala, chiar din fata butului constantenilor.

In minutul 70 se parea ca Baia Mare s-a desprins decisiv in urma marcarii celei de-a treia incercari, care a venit dupa ce molul zimbrilor a castigat aproximativ 25 de metri, iar apoi Shamkharadze a luat balonul si a facut o cursa irezistibila pana in terenul de tinta al marinarilor, transformarea lui Samoa Luke ducand scorul la 25-9.

Cu toate acestea maramuresenii au fost scutiti de emotii in final, pentru ca o patrundere a lui Agiacai care l-a gasit in suport pe Apostol a adus primul eseu al Farului transformat din pozitie dificila de Vlaicu, care la un interval de cateva minute a concretizat si o lovitura de pedeapsa.

In aceste conditii Farul mai avea nevoie de un eseu transformat pentru a schimba soarta partidei, insa apararea zimbrilor a rezistat si astfel Stiinta Baia Mare s-a impus cu rezultatul de 25-19, succes gratie caruia dupa doi ani redevine campioana SuperLigii CEC Bank.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile