Catalin Fercu va juca la marele club englez Saracens

Clubul de rugby Saracens Londra a confirmat transferul lui Cătălin Fercu de la RCM Timișoara.

Se așteaptă ca Fercu să sosească la sfârșitul lunii septembrie și să se alăture lotului vicecampioanei Angliei și a Europei care anul acesta a intrat într-un parteneriat cu echipa din Banat, situată a treia în campionatul României recent încheiat, după ce câștigase edițiile 2012 si 2013 ale Super Ligii CEC Bank.

El era deja cunoscut la Saracens, cu care s-a antrenat și a jucat în luna mai. „Cătălin a făcut o puternică impresie când a jucat pentru noi împotriva lui Gloucester în luna mai pe stadionul HAC din centrul Londrei și suntem încântați că a acceptat să vină în nordul Londrei” a declarat antrenorul principal Mark McCall.

„El este puternic, tenace și îndemânatic și joacă la fel de bine atât pe post de fundaș, cât și pe post de aripă” a adăugat antrenorul de la Saracens.

“Îmi doresc enorm de mult să joc la viitoarea mea echipă, dar știu că trebuie să muncesc de două ori mai mult ca să mă ridic la nivelul lor” mi-a spus Cătălin Fercu.

“Este o noua etapă din cariera mea sportivă și sper să trăiesc la fel de multe momente frumoase așa cum am petrecut aici la Timișoara. Doresc sa mulțumesc staff-ului, jucătorilor și celor ce au fost alături de mine și de echipa aceasta minunată.” a mai spus noul jucător al lui Saracens.

Fercu este unul dintre puținii jucători români de pe liniile dinapoi competitivi la un asemenea nivel. Până acum a fost practic doar Adrian Lungu – centru sau aripă – care a evoluat la Castres cu care a câștigat campionatul Franței în 1993.

În vârstă de 28 de ani, înalt de 1,83m și cântărind 87 de kilograme, Fercu se remarca prin explozivitate și putere de penetrare, dar mai ales prim unghiurile de atac doptate, neobișnuite pentru un jucător român.

Originar din Brasșov, el a evoluat de 72 de ori în naționala României pentru care a marcat 28 de încercări.

Fercu a jucat trei meciuri la Cupa Mondială din Franța din 2007 și a ratat participarea la Cupa Mondială din Noua Zeelanda în 2011 deoarece având teamă de a zbura cu avionul nu s-a putut deplasa până la Antipozi.

La Saracens el va avea o concurență de cea mai înalta calitate. Titularii pentru „the back three” – cei trei din spate – fundașul și cele două aripi, sunt internaționalii englezi Alex Goode, Chris Ashton și Dave Strettle.

Dar cum calendarul competițional este foarte încărcat – campionatul, cupa Angliei și Țării Galilor și Cupa Campionilor Europeni, Saracens va avea nevoie de serviciile lui Fercu, mai ales că în rugby accidentările și uzura reduc numărul de jocuri în care un rugby-ist poate evolua de-a lungul unui sezon.

Petru Clej

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile