Drumul Olimpic al Galatiului

In etapa finala a programului Pierre de Coubertin – Drum Olimpic , elevii din judetul Galati au participat la o activitate de selectie pentru rugby 7.

Treizeci si cinci de elevi din judetul Galati au sustinut, vineri si sambata, probe specifice la baza sportiva a Clubului Sportiv Scolar (CSS) Barlad – Centrul National Olimpic de Rugby 7. Actiunea face parte din faza finala de evaluare a proiectului “Drum Olimpic”, implementat in judetele unde rugbyul este dezvoltat.

La nivelul judetului Galati, proiectul a fost promovat prin discutii la nivelul ISJ Galati, raspandirea de pliante si intruniri prin care li s-a prezentat profesorilor de educatie fizica proiectul, impreuna cu etapele procesului de selectie. Prima dintre acestea a avut loc in patru regiuni ale judetului, unde au fost selectați aproximativ 90 de elevi, dintre acestia fiind alesi cei mai buni 35, elevi care au sustinut un examen medical amanuntit si au dat probele atletice la baza CSS Barlad.

Elevii au fost selectati de Eugen Popa (CSS Tecuci), Agripina Carp (Colegiul Pedagogic “Costache Negri” Galati) si Marian Petrichi (CSS Galati). Activitatea a fost coordonata de profesorul Marius Victor Secuianu, responsabil de dezvoltarea regiunii Moldova Sud din partea FRR.

Actiunea de selectie este parte a Programului national ”Pierre de Coubertin”, finantat de Ministerul Tineretului si Sportului si implementat de Federatia Romana de Rugby, avand drept scop final selectia de copii pentru formarea de echipe de rugby 7. Acest sport va deveni disciplina olimpica din 2016, odata cu Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, iar federatia doreste sa creeze o baza de selectie cat mai mare pentru a se putea lupta de la egal la egal cu marile puteri rugbystice ale lumii.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile