RCM Timisoara a castigat Cupa Romaniei dupa finala cu Stiinta Baia Mare

Pe Cluj Arena, in finala Cupei Romaniei, RCM Timisoara s-a impus cu rezultatul de 19-14 in fata celor de la Stiinta Baia Mare, astfel ca banatenii au intrat in posesia trofeului pentru a doua oara in istorie.

Inca din primele minute banatenii au inceput in forta insa nu au reusit sa-i duca pe zimbrii in propriul 22, acestia replicand in minutul 3 cu o lovitura de pedeapsa pe care Luke Samoa a concretizat-o de la aproximativ 45 de metri.

Punctele marcate au schimbat fata jocului si maramuresenii s-au apropiat periculos de terenul de tinta al adversarilor in minutul 12, atunci cand gratie molului de margine au reusit sa inscrie prima incercare a partidei, Oancea fiind cel care a finalizat efortul colectiv al inaintarii baimarenilor.

Din pozitie dificila Samoa Luke a ratat transformarea si pe fondul pasului in spate facut de Stiinta Baia Mare au venit si primele puncte in contul galben-albastrilor, Calafeteanu trimitand balonul printre barele butului advers din lovitura de pedeapsa.

La jumatatea primei reprize V. Rus a primit cartonasul galben, insa in ciuda inferioritatii numerice tot banatenii au fost mai periculosi, Burcea fiind aproape de inscrierea unui eseu faza aducand in cele din urma doar trei puncte din piciorul lui Calafeteanu care a concretizat o penalitate.

Pana la pauza cea care a modificat tabela de marcaj a fost tot RCM Timisoara prin Calafeteanu rezultatul de 9-8 dupa primele 40 de minute fiind unul in conformitate cu cele petrecute pe terenul de joc, banatenii fiind superiori atat din punct de vedere al posesiei cat si al dominarii teritoriale.

Partea secunda s-a jucat dupa acelasi scenariu si mult mai pragmatic Stiinta Baia Mare a trecut in avantaj, 14-9, dupa ce Samoa Luke a reusit sa concretizeze in puncte doua din cele trei lovituri de pedeapsa de care au beneficiat zimbrii.

A fost insa suficienta o incursiune a lui Kinikinilau care nu a putut fi oprit de apararea adversa, centrul banatenilor ducand faza pana la limita terenului de tinta al baimarenilor din gramada spontana creata Popirlan a marcat eseul la colt. In ciuda pozitiei dificile Calafeteanu a adus in contul echipei sale si cele doua puncte ale transformarii.

In continuare RCM Timisoara a fost nevoita sa-si apere avantajul jucand pentru a doua oara in inferioritate numerica, Morrison fiind cel eliminat temporar pentru un cartonas galben, insa Baia Mare nu a mai avut forta sa revina, ba mai mult Calafeteanu si-a facut inca o data datoria de transformer marind ecartul la 19-14.

Cum pana la finalul jocului tabela de marcaj a ramas neschimbata RCM Timisoara a cucerit pentru a doua oara trofeul Cupa Romaniei reusind sa repete performanta din 2011 cand se impunea in premiera tot dupa o finala cu Stiinta Baia Mare.

30 Noiembrie, Cluj Arena

Finala Cupei Romaniei-2014

Stiinta Baia Mare-RCM Timisoara 14-19 (8-9)

Arbitri: Vlad Iordachescu – Cristian Raduta, Danut Frasineanu
Au marcat: Oancea-e, Samoa Luke-3lp respectiv Popirlan-e, Calafeteanu-tr, 4lp
Cartonase galbene: V.Rus si Morrison-ambii RCM Timisoara
Stinta Baia Mare:1. Pristavita-Mardare Constantin, 2. Oancea Alexandru Claudiu, 3. Rusu Paul, 4. Hristache Ionut, 5. Van Heerden Johannes Petrus [C], 6. Stoica Cristian, 7. Moyake Kuselo, 8. Ailenei Razvan, 9. Shamkharadze Bidzina, 10. Brooks Daniel Adrian, 11. Botezatu Ionut, 12. Dinis Vartic Cristian, 13. Fakaosilea Sione, 14. Spring Michael, 15. Samoa Luke Alec Giovanni
Rezerve: 16. Gorun Florin, 17. Dico Mihai, 18. Pocris Marius Zelco, 19. Danila Marius, 20. Taufa Samisoni, 21. Bucur Alexandru, 22. Oprea George Paul, 23. Ailenei Paul.
Antrenori: Eugen Apjok si Vasile Lucaci

RCM Timisoara:1. Tarus Alexandru Mihai, 2. Capatina Marian Eugen, 3. Romumu Ratu Manasa Saulo, 4. Popirlan Valentin, 5. Lazar Dorin, 6. Morrison Randall Anthony, 7. Rus Vasile Sorin, 8. Burcea Sandu Stelian [C], 9. Calafeteanu Valentin Nicolae, 10. Umaga Siaki Jack, 11. Moala Viliami Tu`akalau, 12. Kinikinilau Paula Fakavainga, 13. Malupo Mateo Vakatalau, 14. Shennan Stephen Ross, 15. Conache Gabriel.
Rezerve: 16. Gorcioaia Marian, 17. Militaru Gigi, 18. Maris Samuel, 19. Drenceanu Marian, 20. Dumitru Victor Alexandru, 21. Tanase Laurentiu Marian, 22. Rose Jody Gavin, 23. Tangimana Fonovai.
Antrenori:Heikell Grainger si Sosene Anesi

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile