Steaua castiga acasa in etapa secunda

Derbyul de traditie al rugbyului romanesc, intre Steaua si Dinamo, a fost uvertura etapei a doua a Superligii CEC Bank.

Steaua a inceput excelent, iar debutantul Alexandru Porojan a avut doua curse impetuoase pe aripa, finalizate cu plonjoane in terenul advers de tinta, in minutele 11 si 14. In ambele cazuri, Dumbrava a transformat, astfel ca stelistii au luat o serioasa optiune pentru victorie, conducand cu 14-0. O remarca in plus pentru Porojan, in varsta de 19 ani, care a fost promovat de la echipele de juniori ale Stelei.

Dinamo a avut o tresarire de orgoliu si a revenit pe tabela de marcaj prin eseul optarului Holoia, care dupa o gramada ordonata in 5-ul stelist, a batut partea inchisa pentru primele puncte ale oaspetilor. A urmat apoi galbenul incasat de fundasul dinamovist Manu Siotame, dar, desi in inferioritate numerica, tot Dinamo a punctat prin eseul altui component al liniei a treia, flankerul Siaosi Kata.

In partea secunda, stelistii au inceput din nou cu aplomb si au gasit o bresa in zona centrala la o faza prelungita de atac. Mao a fost cel care a finalizat, iar Dumbrava a ratat din cauza vantului puternic. Buteurul stelist a mai ratat si in prima parte o lovitura de pedeapsa, sutand in bara. Balonul, in ambele situatii, a fost tinut de un coechipier culcat la sol, deoarece conul era inutilizabil.

Oaspetii au revenit in marja bonusului defensiv dupa jumatatea reprizei, atunci cand Jantjes a fructificat in puncte o penalitate de la aproximativ 25 de metri.

Forcingul de final al Stelei a mai adus o incercare, semnata de mijlocasul la gramada Ranuku, care, ca si Porojan, a debutat cu eseu in tricoul stelist. Gazdele au terminat in 14, dupa ce Manu a vazut si el cartonas galben.

Scorul final a fost stabilit la 26-13, raport dublu fiind si la capitolul eseuri, 4-2. Ros-albastrii trec momentan pe prima pozitie, cu 6 puncte, insa asteapta celelalte jocuri ale etapei.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile