Dinamo a invins pentru prima data Stiinta Baia Mare in SuperLiga CEC Bank

Dupa noua infrangeri in fata Stiintei Baia Mare de cand primul esalon valoric se disputa sub titulatura SuperLiga CEC Bank, Dinamo Bucuresti a dat lovitura in etapa a treia, obtinand victoria cu rezultatul de 35-33 in partida disputata pe stadionul Florea Dumitrache.

Inca din debutul partidei bucurestenii si-au surprins adversarul si, asemenea confruntarilor anterioare, un tongan a semnat primul eseu, Siaosi Kata fiind autorul finalizarii in terenul de tinta al baimarenilor, transformarea apartinandu-i namibianului Jantjies.

Campionii en-titre au replicat la trei minute distanta si au restabilit egalitatea gratie molului de margine, efortul colectiv al zimbrilor a fost concretizat de Ene, in timp ce rolul de transformer si l-a asumat Phillips, care a trimis balonul printre barele butului gazdelor.

Mai mult chiar, Phillips a marcat o incercare, transformata tot de el si maramuresenii au trecut in avantaj, nu pentru multa vreme, deoarece un alt tongan al dinamovistilor a batut defensiva zimbrilor, Holoia, iar Jantjies a transformat pentru 14-14.

Aceeasi uvertura a bucurestenilor a concretizat o penalitate, scorul pauzei fiind stabilit de cele doua eseuri marcate in minutele 35, respectiv 40, de Holoia pentru alb-rosii si Apostol in contul maramuresenilor, aripa Stejarilor debutand astfel cu dreptul pentru noua sa echipa.

Dupa reluare scenariul jocului nu s-a schimbat si Siaosi Kata a marcat pentru a patra oara in aceasta editie de campionat, fiind in acest moment cel mai eficient la capitolul eseuri inscrise in SuperLiga CEC Bank, Jantjies a transformat si Dinamo avea in minutul 49 avantaj de 29-19.

Cu patru eseuri inscrise si zece puncte avantaj, elevii lui Stefan Demici erau in posesia bonusul ofensiv, insa tresarirea de orgoliu a zimbrilor s-a materializat in eseul lui Dinis si chiar daca Jantjies a punctat din lovitura de pedeapsa, oaspetii au intors rezultatul.

Astfel fara Ene, trimis pe banca pedepselor pentru zece minute, Sean Morrell a marcat un eseu transformat de Bucur si Stiinta Baia mare a preluat conducerea in minutul 76, doar pentru un minut insa, pentru ca Jantjies s-a mai remarcat o data din fata butului si a adus victoria lui Dinamo.

Pentru campionii en-titre aceasta a fost cea de-a doua infrangere consecutiva in acest sezon din care s-au ales totusi cu bonusul defensiv, in timp ce pentru Dinamo victoria, chiar si fara bonificatie in ciuda celor patru incercari marcate, va da o incredere uriasa in urmatoarele etape.

Runda urmatoare Dinamo Bucuresti se va deplasa in Banat pentru intalnirea cu Timisoara Saracens, in timp ce Stiinta Baia Mare si-a amanat intalnirea cu Universitatea Cluj pentru confruntarea din calificarile in Challenge Cup contra rusilor de la Yenisey.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile