Victorie categorica pentru Timisoara Saracens

Pe stadionul Gheorghe Rascanu, in etapa a VII-a din SuperLiga CEC Bank, Timisoara Saracens s-a impus cu rezultatul de 33-14 in fata celor de la Stiinta Baia Mare, dupa o partida dominata de banateni in cea mai mare parte a timpului de joc.

Inceputul a fost unul echilibrat, cu doua lovituri de pedeapsa concretizate in puncte, Calafeteanu pentru gazde, Samoa Luke in contul baimarenilor, dupa care initiativa a trecut de partea elevilor lui Sosene Anesi, aceasta materializandu-se in prima incercare a partidei.

Uvertura Rose, intr-o mare pofta de joc, a trimis inteligent un balon de urmarire care a surprins defensiva vizitatorilor, Sefanaia a urmarit si in ciuda opozitiei unui adversar a recuperat si a culcat obiectul de joc in terenul de tinta, reusita fiind transformata de Calafeteanu.

In minutul 9 Timisoara Saracens conducea cu 10-3, iar maramuresenii au incercat sa tina ritmul impus de liderul clasamentului, astfel ca Samoa Luke a profitat de o lovitura de pedeapsa si a redus din diferenta.

Pana la pauza initiativa a trecut in totalitate de partea banatenilor si Rose a fost initiatorul unei alte actiuni finalizate cu eseu de catre Umaga, in timp ce Calafeteanu si-a marit zestrea de puncte cu o transformare si o lovitura de pedeapsa.

Partea secunda s-a reluat de la scorul de 20-6 in favoarea sarazinilor timisoreni si pana in minutul 60, pe fondul unui joc disputat intre cele doua linii de 22, tabela de marcaj a ramas nemodificata, singura sansa de a marca fiind irosita de Calafeteanu din fata butului oaspetilor.

Singura actiune mai legata a zimbrilor s-a finalizat cu eseu pentru acestia, rabdarea cu care au construit o actiune cu mai multe momente de fixare a dus la pasa lui Genia pentru Dinis, acesta neputand fi oprit de Sefanaia.

Samoa Luke a ratat transformarea, dar s-a revansat cu o penalitate si, cu toate ca baimarenii se apropiasera la numai sase puncte, nu au stiut sa gestioneze momentul favorabil, cartonasul galben vazut de Fakaosilea inclinand decisiv balanta in favoarea timisorenilor.

Calafeteanu a gandit inteligent o faza la care a scos balonul din gramada, apoi l-a gasit in suport pe Tangimana, care a marcat al treilea eseu pentru banateni, Calafeteanu remarcandu-se si din fata butului cu cate o transformare si o penalitate, respectiv un dropgol.

Asa s-a scris istoria uneia dintre cele mai dezechilibrate partide dintre Timisoara Saracens si Stiinta Baia Mare din ultimii ani, echipa de pe malurile Begai fiind liderul clasamentului, iar zimbrii cu trei partide mai putin disputate, pe ultima pozitie.

Pentru Timisoara Saracens urmeaza o deplasare la Bucuresti, unde vor ntalni pe CSM Olimpia, in timp ce Stiinta Baia Mare va primi vizita celor de la Dinamo Bucuresti.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile