Sezonul regulat s-a incheiat, lupta insa continua in SuperLiga CEC Bank

Etapa a X-a a fost ultima din prima parte a sezonului in SuperLiga CEC Bank, dar lupta pentru calificarea directa in semifinale va continua, disputarea partidelor amanate urmand sa decida clasamentul final.

Dar pentru ca tocmai s-a incheiat returul sezonului regulat vom incerca o analiza din punct de vedere al cifrelor. Concluzia celor 13 partide disputate, tot atatea ca si in tur, este ca in cea de a doua parte echilibrul s-a rupt, dovada fiind numarul punctelor bonus ofensiv a crescut de la trei la sapte.

Daca in tur avantajul a fost de partea Timisoarei Saracens, returul a revenit Stiintei Baia Mare, care a acumulat 15 puncte si a obtinut cele mai multe bonificatii ofensive, trei la numar, urmata de Steaua Bucuresti, care insa a disputat cu o partida mai mult decat zimbrii si sarazinii din Banat.

Fata de turul campionatului a crescut numarul eseurilor marcate, 73 de reusite consemnandu-se in retur, cele mai multe fiind trecute in dreptul jucatorului de la CSM Olimpia Bucuresti, Atelea Okati, cinci la numar, urmat de Stelian Burcea si Fili Lomani, cu cate trei finalizari in terenul de tinta advers.

Si in ceea ce priveste clasamentul celor mai eficienti marcatori ordinea s-a inversat, Vali Calafeteanu insumand 55 puncte, urmat de Danut Dumbrava, care insa a evoluat in doar trei partide, Samoa Luke, Florin Vlaicu si Eugene Jantjies.

In ceea ce priveste intreg sezonul regulat, Timisoara Saracens s-a detasat, iar in acest moment este singura echipa calificata direct in semifinale si chiar daca banatenii mai au de disputat o partida restanta, forta echipei este demonstrata de marcarea celor 34 de eseuri, adica o medie de aproximativ patru incercari pe meci.

Lupta pentru pozitia secunda va continua in luna octombrie, cand partidele directe dintre Steaua Bucuresti, Stiinta Baia Mare si CSM Olimpia Bucuresti, respectand ordinea din clasament, vor decide cine va merge direct in penultimul act precum si numele celor doua echipe participante la barajul pentru semifinale.

Cum mai sunt de disputat practic patru partide din sezonul regulat, se poate spune ca inca nimic nu este decis, astfel, pana cand vom cunoaste verdictul final iata oglinda cifrelor returului in urma disputelor consemnate pana in acest moment:

Statistica turului SuperLigii CEC Bank:
Clasamentul returului: 1.Stiinta Baia Mare-15p (4 jocuri), 2.Steaua Bucuresti-14p (5 jocuri), 3.Timisoara Saracens-13p (4 jocuri), 4.CSM Olimpia Bucuresti-11p (4 jocuri), 5.Dinamo Bucuresti-8p (5 jocuri), 6.Universitatea Cluj-1p (4 jocuri).
Numar partide: 13
-5 victorii ale gazdelor, 8 victorii ale oaspetilor
-Puncte bonus ofensiv: 7 (Stiinta Baia Mare-3, Steaua Bucuresti-2, Timisoara Saracens-1, CSM Olimpia Bucuresti-1)
-Puncte bonus defensiv: 2 (Universitatea Cluj si CSM Olimpia Bucuresti-cate unul).

Numar de eseuri: 73
-Clasamentul eficientei, eseuri marcate: 1-2.Steaua Bucuresti si Stiinta Baia Mare-16, 3.CSM Olimpia Bucuresti-14, 4.Timisoara Saracens-12, 5.Dinamo Bucuresti-9, 6.Universitatea Cluj-6
-Clasamentul celor mai eficiente defensive, eseuri primite: 1.Timisoara Saracens-6, 2.Stiinta Baia Mare-8, 3.CSM Olimpia Bucuresti-10, 4.Steaua Bucuresti-14, 5.Dinamo Bucuresti-17, 6.Universitatea Cluj-18
-Raportul eseurilor marcate de gazde si oaspeti: gazde-36, oaspeti-37
-Inaintarea a contribuit la marcarea a 23 de eseuri, astfel: Pilieri-4, Taloneri-2, Linia a doua-2, Flankeri-11, Numarul 8 (Inchizatori)-4
-Liniille dinapoi au contribuit la marcarea a 47 de eseuri, astfel: Mijlocasi la gramada-4, Mijlocasi la deschidere-4, Centri-17, Aripi-14, Fundasi-8
-S-au consemnat 3 eseuri de penalizare.
-Cei mai eficienti marcatori de eseuri: 1.Atelea Okati (CSM Olimpia Bucuresti)-5 reusite, 2-3.Stelian Burcea(Timisoara Saracens) si Fili Lomani(Dinamo Bucuresti)-cate 3 reusite. 15 jucatori au marcat cate doua eseuri.

In privinta punctelor marcate cea mai eficienta echipa este Steaua Bucuresti, 140 de puncte, din punct de vedere al individualitatilor clasamentul primilor cinci realizatori arata astfel:
1.Valentin Calafeteanu (Timisoara Saracens)-55 (1e, 7tr, 11lp, 1dg), 2.Danut Dumbrava (Steaua Bucuresti)-45 (6tr, 10lp, 1dg), 3.Samoa Luke (Stiinta Baia Mare)-44 (2e, 8tr, 6lp), 4.Florin Vlaicu (CSM Olimpia Bucuresti)-36 (9tr, 6lp), 5.Eugene Jantjies (Dinamo Bucuresti)-22 (2tr, 6lp)

Titlul de jucator al meciului a revenit de doua ori lui Valentin Calafeteanu (Timisoara Saracens) si Samoa Luke (Stiinta Baia Mare). Cate o data au fost evidentiati jucatorii: Danut Dumbrava (Steaua Bucuresti), Adrian Barbuliceanu (Dinamo Bucuresti), Madalin Baraulea (Steaua Bucuresti), Jack Cobden (CSM Olimpia Bucuresti), Robert Dascalu (Steaua Bucuresti), Marius Danila (Stiinta Baia Mare), Atelea Okati (CSM Olimpia Bucuresti), Tangimana Fonovai (Timisoara Saracens) si Feofaaki Holoia (Dinamo Bucuresti).

In cele 13 partide ale returului s-au aratat 27 de cartonase galbene, niciun jucator nefiind sanctionat mai mult de o data si un cartonas rosu, Valentin Poparlan(Timisoara Saracens) pentru cumulul a doua cartonase galbene.

In ceea ce priveste legiunea straina:
-Fata de turul campionatului numarul acestora a crescut, prezenta in teren a lui Ahofono Alovili(Steaua Bucuresti) si Mtya Dumani(Stiinta Baia Mare) ducand la un total de 71 de jucatori straini participanti in acesta editie a SuperLigii CEC Bank.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile