Steaua este in semifinalele SuperLigii CEC Bank

CSA Steaua Bucuresti si-a valorificat avantajul terenului propriu, invingand categoric in barajul pentru accederea in semifinalele Superligii CEC Bank la rugby, pe Universitatea Cluj, cu scorul de 48-8.

Pe un timp mohorat si friguros, rugbystii militari si-au impus ritmul inca din primele minute. Cursa cu obstacole a lui Eseria Vueti, din primele minute, a generat punctul de fixare de unde Nemia Ranuku a deschis ideal, la Dumbrava. Acesta, fara om pe el, a plonjat in terenul clujean de tinta si a deschis scorul, dupa care tot el a transformat. Mazare a redus din handicap, dupa o lovitura de pedeapsa, insa stelistii au apasat din nou acceleratia si au marcat alte incercari, la capatul unor actiuni spectaculoase. Marcatori au fost Alexandru Grigore si Ravulo Malakai.

Sepcile rosii puteau reveni pe finalul reprizei, cand stelistul Cornei a fost eliminat temporar, dupa ce a primit un cartonas galben. Oaspetii au fortat cu pachetul de inaintare, dar nici Curca, nici Murgoci nu au indeplinit obiectivul eseului. La pauza, ros-albastrii au intrat in avantaj, 17-3.

Partea secunda a insemnat un festival ofensiv al gazdelor, care au marcat eseu dupa eseu, autori fiind Niacsu, Dascalu, Vueti, Grigore, la a doua reusita personala si Doroftei. Clujenii au marcat eseul de onoare prin Romulus Boar, la o faza revazuta pe video.

Pe parcursul reprizei secunde, arbitrul Vlad Iordachescu s-a accidentat, fiind inlocuit la centru de catre cel mai experimentat asistent, Alexandru Nitulescu. La margine, in acest fel, a ajuns sa oficieze Florin Bonea, care fusese delegat ca al patrulea oficial.

Steaua s-a impus meritat, cel mai bun jucator de pe teren fiind declarat inchizatorul Eseria Vueti. Pe de alta parte, trebuie remarcata prestatia intregului staff tehnic. Antrenorul principal George Sava are sub comanda si supraveghere un grup de antrenori tineri, cum ar fi Cristi Petre, Marcel Mihalache, Marcel Onosa, Danut Dumbrava si Grigoras Diaconescu. Ultimii doi, desi au evoluat si sunt in grupul titularilor, au primit si sarcini tehnice. Dumbrava se ocupa de jocul troacarilor si de jocul cu piciorul, in timp ce Diaconescu este preparator fizic.

Steaua,  va merge peste doua saptamani la Baia Mare, pentru semifinala cu localnicii de la CSM Stiinta.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile