In Cupa Romaniei, Grupa I valorica, urmeaza ultima etapa din faza grupelor

In Cupa Romaniei, Grupa I valorica, urmeaza ultima etapa din faza grupelor.

Vineri se vor disputa partidele din ultima etapa a fazei grupelor contand pentru Cupa Romaniei, Grupa I valorica, pentru Dinamo Bucuresti si CSM Olimpia Bucuresti, fiind o runda importanta pentru ca rezultatele vor decide care dintre ele se va afla in prima urna la stabilirea sferturilor de finala.

Pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu, Universitatea Cluj va intalni pe CSM Olimpia Bucuresti, tigrii avand nevoie de o victorie in speranta ca dinamovistii vor ceda in fata zimbrilor pentru ca in sferturile de finala sa evolueze pe propriul teren, miza fiind asadar pozitia a patra in clasamentul final al primei parti a competitiei.

Desi au inceput cu o infrangere chiar in fata lui Dinamo, pe propriul teren, elevii lui Daniel Neaga au reusit sa adune noua puncte, cel mai important succes obtinandu-l etapa trecuta impotriva celor de la Steaua, astfel ca moralul echipei pentru disputa de la Cluj-Napoca este in masura sa garanteze o noua victorie.

Bucurestenii vor intalni insa un adversar incomod, Universitatea Cluj, care in fiecare partida disputata pana in prezent a reusit cel putin o repriza sa se lupte de la egal la egal indiferent de numele adversarului si de aceasta data, tinerii pe care va miza Horia Hampea dorind cu siguranta sa demonstreze ca-si merita locul in lotul studentilor pentru urmatorul sezon al SuperLigii CEC Bank.

In istoria confruntarilor directe, Universitatea Cluj si CSM Olimpia Bucuresti s-au intalnit o singura data in cadrul Cupei Romaniei, in 2011, faza sferturilor de finala, atunci castig de cauza avand bucurestenii cu rezultatul de 47-11. Pentru a fi sigura pe pozitia a patra, Dinamo Bucuresti are nevoie de un succes in partida cu Stiinta Baia Mare si cu siguranta alb-rosii nu uita ca in editia trecuta a SuperLigii CEC Bank pe stadionul Florea Dumitrache au obtinut prima victorie din istorie contra zimbrilor in actualul format al primului esalon valoric, atunci dupa un joc spectaculos rezultatul fiind de 35-33.

Baimarenii se vor deplasa la Bucuresti avand deja asigurata pozitia in prima urma valorica atunci cand se vor stabili partidele din sferturile de finala, insa confruntarea cu Dinamo este mereu una a orgoliilor, raportandu-ne numai la Cupa Romanei, cele doua echipe disputandu-si de trei ori finala. In 1981, la numai trei ani dupa ce maramuresenii debutau in primul esalon valoric aveau sa castige trofeul, partida cu Dinamo fiind decisiva, castigatoarea desemnandu-se in urma unui turneu final. Stiinta Baia Mare s-a impus atunci cu 13-12, chiar daca dinamovistii au condus la pauza, revansa bucurestenilor consemnandu-se in editiile 1989 si 2000, ambele finale castigate la scor, 33-9 respectiv 41-10.

Ultima intalnire dintre Dinamo Bucuresti si Stiinta Baia Mare, in cadrul Cupei Romaniei a avut loc in 2009, faza sferturilor de finala si atunci desi alb-rosii au avut nu mai putin de sapte jucatori suspendati dintre titulari, s-au impus cu 30-14 intr-o paritida care a avut loc la Iasi. Intr-un fel acel succes avea sa fie unul dintre ultimele momente de glorie ale dinamovistilor si inceputul ascensiunii baimarenilor care au dominat competitiile interne in urmatorii ani.

Desi nu a reusit, inca, sa obtina vreun succes de la revenirea intre echipele din primul esalon valoric, Politehinica Iasi a aratat ca dispune de un potential real pentru a face o figura frumoasa in SuperLiga CEC Bank, in ultima partida a fazei grupelor studentii din Copou avand parte de un examen extrem de dificil, partida cu Timisoara Saracens.

Trupa lui Heikell Grainger se va prezenta pe stadionul Tepro dupa calificarea in Challenge Cup, demonstrand astfel si in cadrul competitiilor europene inter-cluburi valoarea unei echipe care este detinatoarea tuturor celor trei trofee puse in joc in competiile interne, SuperLiga CEC Bank, Cupa Romanei si Cupa Regelui. In aceste conditii pentru timisoreni urmeaza o toamna grea iar fiecare partida are rolul de a da jucatorilor posibilitatea pregatirii acestei noi provocari.

In istoria recenta a Cupei Romaniei, Politehnica Iasi si Timisoara Saracens s-au intalnit in 2014, cand iesenii au fost revelatia competitiei, sigura reprezentanata a esalonului secund calificata in faza sferturilor de finala, in fata banatenilor insa nu au avut nicio sansa, partida disputata la Cluj-Napoca revind trupei de pe malurile Begai cu rezultatul de 123-0.

Programul etapei a VII-a din Cupa Romanei
Grupa I valorica:
29.04.2016, Stadion Iuliu Hatieganu: Universitatea Cluj-CSM Olimpia Bucuresti (ora 11:00 Rugby TV)
Statistica celor doua echipe in actuala editie a Cupei Romaniei:
Universitatea Cluj:
Loc 6-5-1-0-4-74:129-4p
Eseuri marcate(6):2 cu aportul inaintarii(Boar,Murgoci), 4 cu aportul liniilor dinapoi(Halfihi, Moala, Paraschiv, Banu)
Eseuri primite: 18
Puncte din tentative de tinta:Mazare-25p(2tr,7lp),Melnicuc-19p(2tr,4lp,1dg) Cartonase galbene (2):Gheta, Curca

CSM Olimpia Bucuresti:
Loc 5-5-2-0-3-69:123-9p(1p BD)
Eseuri marcate (7): 1 cu aportul inaintarii(Tongia), 6 cu aportul liniilor dinapoi(S.Lama-2,Ispir, Okati, T.Conache,Plopeanu)
Eseuri primite (17)
Puncte din tentative de tinta: Ispir-21p(3tr, 5lp), Fahiua-13p(2tr,3lp)
Cartonase galbene (2): Mitroi, Okati

29.04.2016, Stadion Tepro: Politehnica Iasi-Timisoara Saracens (ora 11:00)
Statistica celor doua echipe in actuala editie a Cupei Romaniei:
Politehnica Iasi:
Loc 7-5-0-0-5-68:179-0p
Eseuri marcate (6): 4 cu aportul inaintarii(Balan, Mahu, Ilie, Ratiu), 2 cu aportul liniilor dinapoi(Neagu-2)
Eseuri primite: 25
Puncte din tentative de tinta: Plai-29p(4tr,7lp), Ignea-9p(3lp),
Cartonase galbene(5):Toader,Mahu,Ratiu, Neagu, Curcan
Cartonas rosu (1): Curcan

Timisoara Saracens:
Loc 3-4-3-0-1-97:53-15p(3p BO)
Eseuri marcate( 14): 4 cu aportul inaintarii(Capatana, Radoi, Burcea, Drenceanu), 10 cu aportul liniilor dinapoi(Shennan-4,Umaga-2, Tangimana, Simionescu, Fercu, Moala)
Eseuri primite: 5
Puncte din tentative de tinta: Umaga -8p(4tr), G.Conache-8p(1tr,2lp), Muna-5p(1tr,1lp ),Calafeteanu-3p(1lp), Fercu-3p(1lp)
Cartonase galbene(2):Tangimana, Drenceanu

29.04.2016, Stadion Florea Dumitrache: Dinamo Bucuresti-Stiinta Baia Mare (ora 16:00 Dolce 1)
Statistica celor doua echipe in actuala editie a Cupei Romaniei:
Dinamo Bucuresti:
Loc 4-5-3-0-2-114:103-13p(1p BO)
Eseuri marcate (12): 5 cu aportul inaintarii(S.Kata-2,Holoia-2,Leon), 6 cu aportul liniilor dinapoi(Merca,Simote, Lomani,Ivan-2,P.Kata), 1 eseu de penalizare Eseuri primite:13
Puncte din tentative de tinta: Bratu-34(8tr,6lp), Simote-14p(1tr,4lp,1dg), Onofrei-3p(1lp),
Cartonase galbene(4):Ivan,Melinte,Leon,Bratu

Stiinta Baia Mare:
Loc 1-5-4-0-1-158:65-20p(3p BO, 1p BD)
Eseuri marcate (24): 12 cu aportul inaintarii(Van Heerden-2, S.Morrell-2, Bardasu, Rosu, Chirica, Suciu, Dico, Nailago, R.Ailenei,Ene) , 12 cu aportul liniilor dinapoi(Fakaosilea-4,Apostol-3, Maravunawasawasa-2, Shamkharadze, Leiataua,Bucur)
Eseuri primite: 5
Puncte din tentative de tinta: Maravunawasawasa-16p(2tr,3lp,1dg), Samoa Luke-18p(6tr,1lp,1dg), Oprea-2p(1tr), Bucur-2p(1tr)
Cartonase galbene(1):Leiataua

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile