Politehnica Iasi a obtinut a doua victorie in SuperLiga CEC Bank 2016-2017

Poli Iasi invinge pe U Cluj in prima etapa din Play-Out

Politehnica Iasi pare sa fie marea revelatie a sezonului 2016-2017 a SuperLigii CEC Bank. Nou promovata in esalonul de elita al rugbyului romanesc, aceasta a adunat doua victorii in primele patru etape ale SuperLigii. Astazi, iesenii au invins pe teren propriu pe Universitatea Cluj cu 25-3.

Dupa succesul in deplasare in fata celor de la CSM Bucuresti si jocul bun facut cu CSA Steaua, in ciuda multor accidentari avute in lot, iesenii au concretizat forma crescatoare in care se afla reusind sa se impuna, fara dificultate in meciul in fata celor de la U Cluj. Mai mult, acestia au fost aproape de a obtine si punctul bonus ofensiv, insa le-a lipsit un singur eseu.

Politehnica Iasi a inceput in forta meciul si a pus primele puncte pe tabela inca din minutul 5 printr-o incercare frumoasa reusita de Moa Atelea Fonohema si transformata de Daniel Plai. Sapte minute mai tarziu, gazdele au reusit inca un eseu prin Tei Semisi Sitanilei, transformat de acelasi Daniel Plai, 14-0. Clujenii au iesit in atac, au pus presiune pe ieseni, determinandu-i sa greseasca, iar arbitrul Radu Petrescu le-a acordat o penalitate. Astfel, Ovidiu Melniciuc a pus primele trei puncte pe tabela pentru Cluj, 14-7.

Dupa minute bune de inclestare pe inaintare, iesenii au reusit sa isi mai treaca in cont trei puncte, printr-o penalitate transformata de Daniel Plai. Cu cateva minute inainte de finalul primei parti, Jan Hendrik Bezuidenhout a finalizat in terenul de tinta o actiune frumoasa, pentru a stabili scorul la pauza, 22-3.

In repriza secunda, desi au fost momente bune de joc, singurii care au marcat au fost elevii lui George Sava, in minutul 57, Daniel Plai concretizand o penalitate, 25-3, ceea ce avea sa fie si scorul final al meciului.

Cel mai bun jucator de pe teren a fost desemnat ieseanul Ilie Mihai Alexandru.

In etapa a V-a, Politehnica Iasi va intalni in deplasare pe CS Dinamo, iar Universitatea Cluj va avea un meci de foc, pe teren propriu, cu Timisoara Saracens, campioana Romaniei.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile