Sambata, 17 septembrie, incepe un nou sezon al Diviziei A

Sambata, 17 septembrie, incepe un nou sezon al Diviziei A.

Divizia A, al treilea esalon valoric al rugby-ului romanesc, debuteaza sambata, 17 septembrie, in noua editie 2016-2017. La competitie s-au inscris cinci echipe: CS Sportul Studentesc, RC Grivita, CSM Sibiu, CSRTM Callatis Mangalia si CS Tomitanii.

Asemenea SuperLigii, Divizia A se va desfasura pe perioada a doi ani calendaristici, turul fiind programat pentru aceasta toamna, iar returul in primivara lui 2017. Dupa disputarea meciurilor din tur si retur va avea loc play-off-ul, semifinala 1-4. Aici joaca echipele clasate pe locul 1 cu locul 4 si locul 2 cu locul 3, pe terenurile primelor echipe, echipa clasata pe locul al V-lea nu mai participa la jocuri. Competitia se va incheia cu finalele, programate in jurul datei de 25 mai 2017, acestea urmand a se desfasura pe terenuri neutre.

Detinatoarea titlului Divizia A este RC Grivita, care in finala disputata sezonul trecut pe Stadionul Bebe Boboc din Sibiu, a invins pe CS Manastur cu 22-6.

„Ma bucur ca am reusit sa ne strangem cinci echipe pentru ca in momentul in care ne-am intalnit in vara, la cateva dintre ele existau multe incertitudini privind participarea la aceasta competitie. Apoi, anul acesta noi am obtinut statutul de amatori, ceea ce inseamna ca nu vom mai fi obligati sa avem pe foaie 7 jucatori de U23 pentru ca era foarte greu, ne aflam in imposibilitatea de a face acest lucru pentru ca multi plecau la echipele ce evoluau la U20, unii se retrageau. In plus, cred ca o schimbare benefica este ca vor fi un singur rand de meciuri in tur, la fel si in retur, nu dublu, toti jucatorii avand servicii si astfel va fi mai usor. Cat despre apararea titlului de campioana cucerit anul trecut, pentru noi totul este onorific. Avem bucuria ca existam in continuare si ca facem cu pasiune ceea ce iubim cel mai mult, adica jucam rugby. ”, ne-a declarat Alexandru Marin, antrenorul RC Grivita.

In etapa inaugurala va avea loc un singur meci, pentru ca partida Sportul Studentesc – CSM Sibiu, programata pe terenul Complexul Studentesc Tei din Capitala, este reprogramata pentru 15 octombrie, de la ora 14:00. Callatis Mangalia, va sta in aceasta runda.

Etapa I, 17 septembrie:
RC Grivita Rosie – CS Tomitanii Constanta, Parcul Copilului 2, ora 13.00

Sportul Studentesc – CSM Sibiu,  Complexul Studentesc Tei – va avea loc pe 15 octombrie

 FOTO: RC Grivita/Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile