Baia Mare – Timisoara, derbyul etapei a III-a din Cupa Regelui

Sambata, 1 octombrie, sunt programate partidele din cea de-a III-a etapa contand pentru Cupa Regelui, Stiinta Baia Mare-Timisoara Saracens, derbyul marilor orgolii fiind capul de afis al rundei, alaturi de alte doua confruntari interesante, Dinamo Bucuresti-Politehnica Iasi, respectiv Universitatea Cluj-Steaua Bucuresti.

Dupa trei intalniri directe in acest an, toate disputate in orasul de pe malurile Begai, Stiinta Baia Mare si Timisoara Saracens se vor confrunta de acesta data pe Arena Zimbrilor, baimarenii fiind la cea de-a doua partida din aceasta editiei a Cupei Regelui, in timp ce banatenii si-au trecut in cont deja zece puncte in urma victoriilor cu bonus ofensiv in fata celor de la Dinamo, respectiv Universitatea Cluj.

In acest an Timisoara Saracens a invins de doua ori pe Stiinta Baia Mare, in fata careia si-a acontat deja un trofeu, Cupa Romaniei, dupa o finala la discretia elevilor lui Heikell Grainger, zimbrii insa au strans randurile si au cedat mai greu in campionat cand, pana cu o jumatate de ora inaintea fluierului final se aflau in avantaj. Va fi desigur o disputa incrancenata pentru ca Stiinta Baia Mare isi doreste sa tina pasul cu Timisoara Saracens, care in ultimul timp si-a trecut in palmares toate trofeele puse in joc in competitiile interne, banatenii deplasandu-se pe Arena Zimbrilor si cu gandul la confruntarile din Cupele Europene, cele care vor arata adevaratul nivel al unei echipe care domina cu autoritate rugbyul romanesc.

Cu doua infrangeri in tot atatea partide disputate si un singur eseu marcat in actuala editie a Cupei Regelui, Dinamo Bucuresti nu va avea o misiune facila pentru ca adversara ei se numeste Politehnica Iasi, cea care dupa ce s-a evidentiat in SuperLiga CEC Bank a continuat pe aceleasi coordonate si in acesta competitie, debut cu victorie de cinci puncte. Aceasta va fi cea de-a treia intalnire din acest an dintre alb-rosii si studentii ieseni, anterioarele revenind trupei lui Stefan Demici, iar daca succesul din Cupa Romaniei a fost obtinut ceva mai usor, in campionat doar lipsa de inspiratie din prima repriza a Politehnicii ducand la victoria lui Dinamo.

Atat in Cupa Romaniei, cat si in campionat duelul dintre Universitatea Cluj si Steaua Bucuresti din acest an a avut loc in Ghencea. Acum militarii se vor deplasa in Ardeal unde spera sa poata continua seria succeselor, pana in prezent acestia impunandu-se in fata celorlalte doua reprezentante ale Capitalei, CSM Olimpia si Dinamo. Pentru clujenii va fi cea de-a treia partida de foc consecutiva, sortii punandu-i in situatia de a fi jucat deja cu Stiinta Baia Mare si Timisoara Saracens, partide in care spre meritul lor alb-negrii au marcat de fiecare data macar eseul de onoare, chiar daca Horia Hampea a ales sa trimita pe terenul incadrat de buturi in majoritate jucatori tineri.

Programul partidelor din etapa a III-a contand pentru Cupa Regelui:
01 octombrie
Arena Zimbrilor: Stiinta Baia Mare-Timisoara Saracens (ora 11:00)
Rezultatele inregistrate in partidele directe din acest an: Timisoara Saracens-Stiinta Baia Mare 8-18(Cupa Romaniei, prima faza), Timisoara Saracens-Stiinta Baia Mare 37-12(Cupa Romaniei, finala), Timisoara Saracens-Stiinta Baia Mare 19-12(SuperLiga CEC Bank)
01 octombrie
Florea Dumitrache: Dinamo Bucuresti – Politehnica Iasi (ora 11:00)
Rezultatele inregistrate in partidele directe din acest an: Dinamo Bucuresti-Politehnica Iasi 46-27(Cupa Romaniei), Dinamo Bucuresti-Politehnica Iasi 28-17(SuperLiga CEC Bank)
01 octombrie
Iuliu Hatieganu: Universitatea Cluj – Steaua Bucuresti (ora 11:00)
Rezultatele inregistrate in partidele directe din acest an: Steaua Bucuresti-Universitatea Cluj 25-15 (Cupa Romaniei), Steaua Bucuresti-Universitatea Cluj 45-6(SuperLiga CEC Bank)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile