Etapa a XII-a a fost etapa a dropgolurilor in SuperLiga CEC Bank

Inceputa sambata, etapa a XII-a din SuperLiga CEC Bank s-a incheiat marti cu partida dintre Timisoara Saracens si Universitatea Cluj, o runda in care prin victoria Stiintei Baia Mare in fata Stelei s-a relansat lupta pentru calificarea directa in semifinale, ca un aspect interesant consemnandu-se 4 dropgoluri, o raritate in primul nostru esalon valoric.

Steaua Bucuresti a intrat pe Arena Zimbrilor parca apasata de statutul de lider al clasamentului si dupa sase victorii consecutive in campionat, militarii s-au vazut nevoiti sa plece fara vreun punct din Baia Mare, succesul zimbrilor cu doua etape inainte de finalul sezonului regulat relansand practic lupta pentru calificarea directa in semifinale.

Desigur principalul merit il au invingatorii, Stiinta Baia Mare care au reusit sa controleze jocul, omul meciului si al etapei, Johannes Van Heerden strangand in jurul sau linia a treia baimareana care a castigat duelul cu tripleta Moyake Kuselo- Viorel Lucaci- Eseria Vueti, una dintre cele mai puternice ale campionatului, la aceasta adaugandu-se si revenirea cu eseu a lui Ionut Botezatu.

Asa cum ne-a obisnuit in acesta editie de campionat Politehnica Iasi si-a jucat sansa si a facut-o cu un joc spectaculos, incursiunile lui Tei Semisi fiind mereu un real pericol pentru defensiva dinamovistilor, dar trupa lui Stefan Demici a raspuns cu pragmatism si a cucerit patru puncte importante in economia finala a ierarhiei sezonului regulat.

Cele 13 puncte irosite de Daniel Plai au scris practic istoria meciului dintre Politehnica Iasi si Dinamo Bucuresti, iar daca jocul rezultatelor vor fi favorabile alb-rosiilor este foarte posibil ca acestia sa-si castige dreptul de a evolua pe teren propriu in barajul pentru calificarea in semifinale, miza pentru care se lupta echipele aflate pe locurile 4-7 in clasamentul competitiei.

Dupa infrangerea din Challenge Cup, Timisoara Saracens nu a avut prea mult timp la dispozitie si a revenit pe gazon pentru intalnirea cu Universiatatea Cluj. Intr-o alcatuire mai putin obisnuita si cu un nou antrenor, Sosene Anesi, banatenii au castigat fara emotii, totusi trebuie subliniat si aportul studentilor clujeni la spectacolul din tren, alb-negrii marcand doua eseuri pe un teren unde se inscrie greu.

Pentru Timisoara Saracens cele mai importante meciuri sunt cele care urmeaza si mai ales restanta cu Stiinta Baia Mare, pentru ca liderul Steaua Bucuresti mai are doar o partida de disputat si in cazul unui pas gresit al ros-albastrilor aceea va fi disputa decisiva pentru calificarea directa in semifinalele SuperLigii CEC Bank.

In etapa a XII-a s-au consemnat 20 de eseuri, cele mai multe, 11 ,in partida Timisoara Saracens-Universitatea Cluj , in conditiile in care celelate doua dispute au fost extrem de echilibrate si decise in mare masura de precizia transformerilor din fata butului advers. Jucatorul iesenilor, Atelea Moa si-a trecut in cont un nou eseu si conduce in clasamentul marcatorilor la acest capitol cu un total de 7 reusite.

Ineditul acestei runde insa il reprezinta marcarea a patru dropgoluri, probabil cea mai prolifica etapa de campionat din ultimii ani luand in considerare acest aspect. Samoa Luke, Taniela Maravunawasawasa, Cristian Onofrei si Csaba Gal au fost autorii celor patru dropgoluri, in total in acest sezon fiind concretizate 12 lovituri de picior cazute. Lider la acest capitol ramane Ovidiu Melniciuc cu 4 reusite.

In privinta jucatorilor straini ca si in etapa precedenta un numar de 34 au luat parte efectiv la joc evidentiindu-se cu 10 eseuri marcate si un total de 71 de puncte, unul singur, Manumua Tevita primind titlul onorific de “Jucatorul meciului”.

Cifrele Etapei a XII-a se prezinta astfel:
Numar partide: 3
-2 victorii ale gazdelor, 1 victorie a oaspetilor
-1 punct bonus ofensiv(Timisoara Saracens)
-1 punct bonus defensiv(Politehnica Iasi)
Numar de eseuri: 20
-14 de partea gazdelor, 6 de partea oaspetilor
-7 cu aportul inaintarii, 12 cu aportul liniilor dinapoi, 1 eseu de penalizare (Pilieri-1, Taloneri-0, Linia a doua-1, Flankeri-3, Inchizatori-2,Mijlocasi la gramada-3,Mijlocasi la deschidere-1,Centri-3,Aripi-5,Fundasi-0)
-Cea mai productiva echipa: Timisoara Saracens-9 reusite
-Cele mai eficiente defensive: Stiinta Baia Mare, Steaua Bucuresti, Politehnica Iasi si Timisoara Saracens –cate doua eseuri primite
-Cele mai multe eseuri marcate: Randall Morrison, Marian Gorcioaia si Manumua Tevita(toti de la Timisoara Saracens)-cate 2 reusite
-Cele mai multe puncte marcate: Samoa Luke (Stiinta Baia Mare)-16(2tr,3lp,1dg)
Titlul de jucator al meciului: Johannes Van Heerden(Stiinta Baia Mare), Tudorel Bratu(Dinamo Bucuresti) si Manumua Tevita (Timisoara Saracens)
Cartonase galbene: 3
Cartonas rosu: –
Jucatori straini: 34 ( Bilant general: 10 eseuri, 71 de puncte)

Articol scris de Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile