Timisoara Saracens castiga finala SuperLigii CEC Bank si pastreaza titlul de campioana

Disputata pe Stadionul National Arcul de Triumf, finala editiei 2016-2017 a SuperLigii CEC Bank intre Timisoara Saracens si Stiinta Baia Mare a revenit echipei banatene care s-a impus cu rezultatul de 17-16 si astfel a cucerit pentru a doua oara consecutiv titlul de campioana.

Asa cum se anunta partida a inceput sub semnul echilibrului, primele puncte fiind marcate de fundasul baimarenilor, Samoa Luke din lovitura de pedeapsa in minutul 10. Imediat timisorenii au raspuns prin acelasi procedeu, marcator tot purtatorul tricoului cu numarul 15, Gabriel Conache, care a restabilit egalitatea.

A urmat o perioada de joc in care Stiinta Baia Mare a fost mai prezenta, actiunea purtata de  Taniela Maravunawasawasa  si Constantin Pristavita dand emotii defensivei banatenilor, iar Samoa Luke a ratat sansa de a-si duce echipa in avantaj irosind o lovitura de pedeapsa de la 22 de metri fata de butul advers din pozitie ideala.

Timisoara Saracens a preluat apoi initiativa, o faza la care au contribuit Catalin Fercu si Gabriel Conache punand presiune asupra zimbrilor, insa acestia au evitat pericolul, mai mult chiar au reusit sa obtina o lovitura de pedeapsa concretizata de Samoa Luke si in minutul 27 Stiinta Baia Mare se afla din nou la conducere, rezultat 6-3.

Scorul pauzei l-a stabilit Manumua Tevita autorul unui dropgol de la 40 de metri, venit imediat dupa reusita maramuresenilor, rezultatul de 6-6 inregistrat pe tabela de marcaj ilustrand si cele intamplate pe terenul incadrat cu buturi in prima repriza a finalei SuperLigii CEC Bank.

Dupa reluare Gabriel Conache a avut si el o tentativa de dropgol, ratata insa, in schimb fundasul banatenilor s-a revansat in minutul 45 cand a concretizat, din pozitie usoara o lovitura de pedeapsa, iar Timisoara Saracens se afla pentru prima data in avantaj.

Doar doua minute mai tarziu Manumua Tevita a luat o actiune pe cont propriu si nu a mai putut fi oprit de apararea baimarenilor, centrul trupei lui Chester Williams inscriind un eseu dup ace a trecut in forta de doua placaje. Gabriel Conache a ratat transformarea, in replica din lovitura de pedeapsa Samoa Luke a redus ecartul al 14-9 in favorea Timisoarei Saracens.

Tot trupa de pe malurile Begai putea inscrie un nou eseu, actiunea purtata de Catalin Fercu si Gabriel Conache fiind oprita in extremis dupa care Stiinta Baia Mare a revenit in forta si cu un eseu de penalizare pe fondul dominarii inaintarii zimbrilor acestia au trecut in avanataj cu transformarea lui Samoa Luke.

Finalul a fost dramatic, Gabriel Conache a intors rezultatul dintr-o tentativa de tinta in timp ce Samoa Luke nu a gasit cadrul butului din lovitura de pedeapsa si astfel s-a scris istoria finalei editiei 2016-2017 a SuperLigii CEC Bank.

Timisoara Saracens castiga cel de-al patrulea titlu de campioana in istoria SuperLigii CEC Bank fiind cea mai titrata echipa a primului esalon valoric de cand acesta se disputa in actualul format.

Articol scris de Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile