Daniel Plai de la Poli Iasi este jucatorul etapei inaugurale a SuperLigii CEC Bank

Debutul editiei 2017-2018 a SuperLigii CEC Bank a furnizat o prima surpriza, rezultatul de egalitate dintre CSM Bucuresti si Politehnica Iasi, in ciuda faptului ca tigrii bucuresteni porneau ca favoriti ai intalnirii disputate pe Stadionul Arcul de Triumf.

Desemnat omul meciului, uvertura iesenilor, Daniel Plai, care a marcat din toate procedeele posibile (un eseu, o transformare, patru lovituri de penalitate si un dropgol) a fost ales si jucatorul etapei inaugurale. Desi a si ratat trei tentative de tinta, toate din pozitii dificile, Plai a fost jucatorul care a legat perfect jocul Politehnicii, distribuind inspirat baloane colegilor si gasind mereu bresa din apararea adversa. „A fost un meci foarte bun pentru noi, sincer nici noi nu ne asteptam la acest rezultat pentru ca suntem constienti de echipa pe care o avem si de valoarea celorlalti adversari. Ne-am dorit mult sa facem un joc bun, ne-am daruit total in acest meci. In ce ma priveste imi doream mult sa pornesc bine in acest sezon, am o mare dorinta de a juca m-am pregatit foarte bine in ultimele saptamani, cat despre marcarea punctelor, eu doar am fost omul potrivit la locul potrivit. Cred ca s-a vazut foarte bine ca desi suntem o echipa tanara, suntem uniti, avem acel spirit de echipa si jocul nostru se leaga binisor. M-am bucurat de fiecare punct marcat pentru ca echipa are de castigat si pentru ca desi nimeni nu ne dadea vreo sansa, noi am crezut pana la finalul partidei ca putem face un rezultat bun. Sper sa am evolutii cat mai bune in acest sezon, sa imi pastrez concentrarea si sa ma pregatesc si mai bine decat pana acum, iar jocul meu sa imi aduca si saltul la echipa nationala”, a spus Plai.

Uvertura ieseana in varsta de 22 ani (177cm, 70 kg) a inceput rugbyul la 8 ani la Gura Humorului, echipa cu care a terminat pe podium la toate categoriile de varsta la juniori: bronz la U16, argint la U17 si U18 si aur, campion national, la U19. Transferul la Politehnica Iasi a coincis cu pasul facut spre seniori si primul esalon valoric al rugbyului romanesc, SuperLiga CEC Bank. In etapa a doua a competitiei, sambata 2 septembrie, de la ora 11:00, Poli Iasi va primi pe teren propriu vizita echipei Steaua Bucuresti, meciul urmand sa fie transmis de Rugby Tv. „Cu Steaua va fi un meci greu, noi ne propunem sa facem un joc frumos, spectaculos, nu avem nimic de pierdut, vrem sa ne bucuram de faptul ca suntem in teren si ca suntem o echipa tanara, cu potential. Ne dorim sa crestem de la meci la meci, obiectivul nostru fiind de a obtine un loc cat mai bun in ierarhia SuperLigii”, a explicat Plai.

FOTO: Dragos Pascaneanu

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile