Cifrele Etapei- Timisoara Saracens, marea invingatoare a etapei secunde din SuperLiga

SuperLiga CEC Bank a continuat cu partidele din etapa a II-a, una in care s-au inregistrat doua victorii ale oaspetilor, Steaua Bucuresti, respectiv CSM Bucuresti si startul lansat al campioanei en-titre, Timisoara Saracens prin succesul de pe propriul teren impotriva marii rivale, Stiinta Baia Mare.

Dupa ce in etapa de debut a produs surpriza, remizand in deplasare cu CSM Bucuresti, Politehnica Iasi nu a reusit sa tina pasul cu Steaua Bucuresti decat pana in minutul 20, atunci cand militarii aveau un avantaj de patru puncte , in conditiile in care iesenii deschisesera scorul. La final, trupa lui Danut Dumbrava a obtinut al doilea punct bonus ofensiv din acest sezon si conduce in ierarhia primului esalon valoric.

Nici Universitatea Cluj nu a putut tine piept celor de la CSM Bucuresti decat pe parcursul primei reprize, cand diferenta a fost facuta de eseul lui Hinckley Vaovasa, stundentii mentinandu-se in joc prin tentativele de tinta concretizate de Ovidiu Melniciuc. In partea secunda, tigrii s-au dezlantuit si au contabilizat primul succes din acest sezon precum si binusul ofensiv.

Capul de afis al etapei a fost intalnirea dintre Timisoara Saracens si Stiinta Baia Mare, banatenii, alaturi de punctele puse in joc reusind un success de moral impotriva principalei contracandidate la titlu.  Zimbrii au condus la pauza pe Dan Paltinisanu, iar eseul marcat de Manumua Tevita a schimbat cursul jocului, centrul timisorenilor fiind ales “Jucatorul meciului”.

Din punct de vedere statistic in acesta etapa s-au marcat 19 eseuri, cele mai multe au fost reusite de aripi, sapte la numar, in timp ce singurii jucatori care si-au trecut in cont finalizari in terenul de tinta advers in ambele runde disputate pana acum sunt Sosefo Sakalia si Hinckley Vaovasa, talonerul ros-albastrilor fiind lider la acest capitol cu trei incercari.

Revenit dupa o accidentare, Valentin Calafeteanu a preluat rolul de transformer al celor de la CSM Bucuresti, mijlocasul la gramada al tigrilor remarcandu-se drept cel mai eficient marcator de puncte al etapei, 15 la numar, toate din tentative de tinta, adica cate trei transformari, respectiv lovituri de pedeapsa.

In acesta etapa secunda a SuperLigii CEC Bank au fost prezenti pe teren 34 de jucatori straini care au marcat un total de 10 eseuri, respectiv 55 de puncte. La Stiinta Baia Mare a debutat  cu eseu fijianul Nasalo Jone Marawa, Daren Barron uvertura CSM-ului a izbutit un dropgol si pentru ca nu a punctat la capitolul statistica, dar s-a afirmat prin joc merita subliniata evolutia demi-ului banatenilor, Ratu Seniloli.

Statistica Etapei a II- a din SuperLiga CEC Bank editia 2017-2018:
Numar partide: 3
-1 victorie a gazdelor, 2 victorii ale oaspetilor
-2 puncte bonus ofensiv( CSM Bucuresti, Steaua Bucuresti)
Numar de eseuri: 19
-8 in prima repriza, 11 in repriza secunda
-4 de partea gazdelor, 15 de partea oaspetilor
-7 cu aportul inaintarii, 12 cu aportul liniilor dinapoi (Pilieri-0, Taloneri-2, Linia a doua-0, Flankeri-4, Inchizatori-1,Mijlocasi la gramada-0,Mijlocasi la deschidere-1,Centri-3,Aripi-7,Fundasi-1)
-Cea mai productiva echipa: Steaua Bucuresti-7 reusite
-Cea mai eficienta defensiva: CSM Bucuresti –niciun eseu primit
-Cele mai multe eseuri marcate: Sakalia Sosefo (Steaua Bucuresti), Robert Neagu (Steaua Bucuresti), Adrian Ion (CSM Bucuresti) si Livinai Tuicakau (CSM Bucuresti)-cate 2 reusite
-Cele mai multe puncte marcate: Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti)-15(3tr,3lp)
Titlul de jucator al meciului:Sakalia Sosefo (Steaua Bucuresti), Adrian Ion (CSM Bucuresti) si Manumua Tevita (Timisoara Saracens)
Cartonase galbene: 9
Cartonas rosu: –
Jucatori straini: 34 (Bilant general: 10 eseuri, 55 de puncte)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile