CIFRELE ETAPEI – Partide echilibrate in etapa a IV-a din SuperLiga CEC Bank

CIFRELE ETAPEI - Partide echilibrate in etapa a IV-a din SuperLiga CEC Bank

Etapa a IV-a din SuperLiga CEC Bank a fost una echilibrata cu doar zece eseuri marcate si un punct bonus ofensiv obtinut de Dinamo Bucuresti, o etapa in care campionii en-titre au remizat cu Steaua Bucuresti aflata in continuare in fruntea clasamentului, iar Stiinta Baia Mare s-a impus in fata celor de la CSM Bucuresti.

In ordine cronologica prima partida a etapei a avut loc vineri, pe stadionul Dan Paltinisanu, acolo unde campionii en-titre nu au reusit nici de aceasta data sa se impuna dupa ce runda trecuta au cedat in fata tigrilor. A fost un joc de uzura in care fiecare dintre combatante a incercat sa concretizeze tentativele de tinta avute la dispozitie.

Practic cele doua echipe nu au avut nicio situatie clara de a marca eseu, astfel ca duelul dintre Gabriel Conache si Florin Vlaicu a stabilit rezultatul final, o remiza cu ajutorul careia ros-albastrii raman neinvinsi in aceast editie de campionat, o remiza de moral obtinuta pe final cu doar 13 jucatori pe teren.

Desi s-a deplasat pe Arena Zimbrilor din postura de invingatoare a campionilor en-titre, CSM Bucuresti nu a stiut sa profite de acest plus moral si a cedat in fata Stiintei Baia Mare, care s-a desprins decisiv in partea secunda. Tigrii puteau sa se aleaga cu bonusul defensiv, dar Valentin Calafeteanu nu a mai fost la fel de precis din fata butului, acesta irosind trei tentative de tinta.

Ca si in prima etapa in care au evoluat zimbrii, Taniela Maravunawasawasa a fost declarat jucatorul meciului, acesta reusind si un dropgol, procedeu tot mai des uzitat in ultima vreme, din care s-a marcat in acesta editie a SuperLigii CEC Bank de cinci ori, restul reusitelor avandu-i ca autori pe Darren Baron doua, Daniel Plai si Florin Vlaicu.

Cu Tudorel Bratu intr-o forma deosebita Dinamo Bucuresti a obtinut cea de-a doua victorie cu bonus ofensiv, chiar daca Universitatea Cluj si-a adus cu prisosinta aportul la spectacolul din teren cu o replica mai consistenta decat in celelate etape, aspect care din pacate insa pentru studentii de pe malurile Somesului nu puncteaza si in clasament.

Mijlocasul la gramada al dinamovistilor a inscris un total de 23 de puncte, cele mai multe reusite in aceasta stagiune, intr-o singura etapa de un jucator, doua eseuri, cinci transformari si o lovitura de pedeapsa. Acestea le-au plasat pe Tudorel Bratu in fruntea topului marcatorilor in care l-a devansat pe Daniel Plai. Ales si in runda precedenta “Jucatorul meciului”, la fel si in aceasta etapa, Tudorel Bratu merita cu  prisosinta si trofeul pentru “Jucatorul etapei.”

Etapa a IV-a din SuperLiga CEC Bank a fost cea mai saraca din punctul de vedere al marcarii eseurilor, doar zece reusite, in partidele jucate intre echipele care au ca obiectiv declarat calificarea in semifinale consemnandu-se doua eseuri, pragmatismul si nevoia de puncte scotandu-i in evidenta pe transformeri.

In privinta jucatorilor straini, pe teren s-au aflat un numar de 36 care in total au marcat doua eseuri si 28 de puncte, unul singur, Taniela Maravunawasawasa fiind desemnat “Jucatorul meciului”.

Statistica Etapei a IV- a din SuperLiga CEC Bank editia 2017-2018:
Numar partide: 3
-1 victorie a gazdelor, 1 rezultat de egalitate, 1 victorie a oaspetilor
-1 punct bonus ofensiv( Dinamo Bucuresti)
Numar de eseuri: 10
-3 in prima repriza, 7 in repriza secunda
-3 de partea gazdelor, 7 de partea oaspetilor
-5 cu aportul inaintarii, 5 cu aportul liniilor dinapoi (Pilieri-1, Taloneri-1, Linia a doua-2, Flankeri-0, Inchizatori-1,Mijlocasi la gramada-2,Mijlocasi la deschidere-0,Centri-0,Aripi-3,Fundasi-0)
-Cea mai productiva echipa: Dinamo Bucuresti-5 reusite
-Cele mai eficiente defensive: Timisoara Saracens si Steaua Bucuresti –niciun eseu primit
-Cele mai multe eseuri marcate: Tudorel Bratu (Dinamo Bucuresti)- 2 reusite
-Cele mai multe puncte marcate: Tudorel Bratu (Dinamo Bucuresti)-23(2e,5tr,1lp)
Titlul de “Jucatorul  Meciului”: Taniela Maravunawasawasa (Stiinta Baia Mare) ,Gabriel Conache (Timisoara Saracens) si Tudorel Bratu (Dinamo Bucuresti)
Titlul de “Jucatorul Etapei”: Tudorel Bratu (Dinamo Bucuresti)
Cartonase galbene: 10
Cartonas rosu: –
Jucatori straini: 36( Bilant general: 2 eseuri, 28 de puncte)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile