CIFRELE ETAPEI: Steaua s-a desprins in fruntea clasamentului SuperLigii CEC Bank

Etapa a V-a din SuperLiga CEC Bank a fost una extrem de interesanta si disputata in acelasi timp, prin victoria obtinuta impotriva Stiintei Baia Mare, Steaua Bucuresti fiind favorita la ocuparea primei pozitii a clasamentului la finalul turul sezonului regulat, asa cum se intampla si in  sezonul trecut.

Partida din Ghencea, in ciuda mizei, a fost una spectaculoasa in care ambele echipe au creat faze spectaculoase astfel intregistrandu-se un total de noua eseuri.  Pe final, baimarenii puteau da lovitura insa Robert Neagu a recuperat balonul si dupa o cursa de aproximativ 70 de metri a contibuit decisiv la stabilirea invingatoarei.

Steaua Bucuresti ramane liderul din SuperLiga CEC Bank fara a cunoaste infrangerea in timp ce Stiinta Baia Mare a obtinut primul punct bonus defensiv al acestei editii. Desi zimbrii au marcat patru eseuri  nu au stiut sa gestioneze finalul cand un joc pragmatic ar fi putut sa le aduca victoria, ei aflandu-se in avantaj.

Surpriza etapei a realizat-o Dinamo Bucuresti care a condus in doua randuri de-a lungul partidei pe campionii en-titre, Timisoara Saracens, cu Tudorel Bratu aflat din nou intr-o forma foarte buna, pe final banatenii aflandu-se aproape de a pleca cu patru puncte de pe Florea Dumitrache insa mijlocasul la gramada al buldogilor s-a opus si cele doua echipe au terminat la egalitate.

Derbyul ultimelor clasate a revenit Universitatii Cluj care a castigat pe stadionul Tepro din Iasi desi gazdele  au  condus la un moment dat cu 20-9. Studentii ardeleni au revenit chiar inainte de puaza iar apoi in partea secunda, fara a primi vreun punct, si-au trecut in cont primul succes stagional.

In etapa a V-a s-au marcat in total 18 incercari dintre care 13 au apartinut jucatorilor de pe liniile dinapoi  chiar daca acestia au profitat de efortul inaintarii in unele situatii.  Desi din perspectiva eseurilor primite cea mai eficienta defensiva a fost a timisorenilor acest aspect nu a contat prea mult, campionii avand in continuare o singura victorie in actualul sezon.

Ca si in etapa trecuta cel mai eficient marcator de puncte a fost Tudorel Bratu, 22 la numar, el fiind ales pentru a treia oara consecutiv Jucatorul meciului, acelasi titlu revenind lui Robert Neagu, respectiv Daniel Plai, doar aripa stelista aflandu-se in acesta editie a SuperLigii CEC Bank la prima nominalizare.

Dintre cei trei jucatori mentionati mai sus, Robert Neagu merita cu prisosinta si titlul de “Jucatorul etapei” fiind un pericol iminent pentru defensiva baimarenilor cu o finalizare in terenul de tinta al acestor  respectiv o faza spectacol, specifica mai ales rugbyului in 7, din care avea sa rezulte reusita decisiva a lui Florin Ionita.

In cele trei partide ale rundei pe teren s-au aflat un numar de 36 de jucatori straini care au marcat un total de 7 eseuri si 52 de puncte. Chiar daca niciunul nu a reusit sa se impuna ca jucator al partidei, o evolutie foarte buna a avut-o uvertura baimarenilor, Taniela Maravunawaswasa imbinand precizia sutului cu clarviziunea din teren.

Statistica Etapei a V- a din SuperLiga CEC Bank editia 2017-2018:
Numar partide: 3
-1 victorie a gazdelor, 1 rezultat de egalitate, 1 victorie a oaspetilor
-1 punct bonus defensiv( Stiinta Baia Mare)
Numar de eseuri: 18
-9 in prima repriza, 9 in repriza secunda
-8 de partea gazdelor, 8 de partea oaspetilor
-5 cu aportul inaintarii, 13 cu aportul liniilor dinapoi (Pilieri-2, Taloneri-1, Linia a doua-1, Flankeri-1, Inchizatori-0,Mijlocasi la gramada-1,Mijlocasi la deschidere-2,Centri-4,Aripi-5,Fundasi-1)
-Cea mai productiva echipa: Steaua Bucuresti-5 reusite
-Cele mai eficiente defensive: Timisoara Saracens-1 eseu primit
-Cele mai multe eseuri marcate: 18 jucatori au marcat cate un eseu
-Cele mai multe puncte marcate: Tudorel Bratu(Dinamo Bucuresti)-22(1e,1tr,5lp)
Titlul de Jucatorul  Meciului: Tudorel Bratu (Dinamo Bucuresti), Daniel Plai (Politehnica Iasi), Robert Neagu (Steaua Bucuresti)
Titlul de Jucatorul Etapei: Robert Neagu (Steaua Bucuresti)
Cartonase galbene: 4
Cartonas rosu: –
Jucatori straini: 36 ( Bilant general: 7 eseuri, 52 de puncte)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile