CIFRELE ETAPEI 12 Steaua, favorita la castigarea sezonului regulat

Derbyul de traditie dintre Stiinta Baia Mare si Steaua Bucuresti a fost capul de afis al etapei a XII-a din SuperLiga CEC Bank, victoria revenind dramatic militarilor care astfel, au prima sansa la ocuparea primei pozitii in clasamentul final al sezonului regulat, in timp ce Timisoara Saracens a recuperat din pasii gresiti prin succesul impotriva celor de la Dinamo Bucuresti.

Partida de pe Arena Zimbrilor a fost una extrem de disputata, Stiinta Baia Mare dupa succesul din fieful tigrilor avand avantaj la finalul primei reprize pentru ca apoi in partea secunda  elevii lui Danut Dumbrava sa intoarca rezultatul, lovitura de gratie apartinand lui Florin Surugiu, pentru un prim succes al ros-albastrilor in Maramures, in istoria SuperLigii CEC Bank.

Dupa ce la ultima aparitie a militarilor Tudor Boldor a fost desemnat jucatorul meciului, uvertura a recidivat si in acest important derby si cu un joc foarte bun. Tudor Boldor a marcat un eseu dupa o faza initiata tot de el, mai tarziu, cu sange rece reusind un dropgol. Alaturi de punctele marcate, jocul dezinvolt  pe care l-a facut in mijlocul echipei i-a adus si titlul de jucatorul etapei.

Dupa ce a ratat trei dintre obiectivele propuse, Timisoarei Saracens nu i-a mai ramas decat sa se concentreze pe evolutiile din SuperLiga CEC Bank, banatenii obtinand o victorie fara prea multe emotii in fata dinamovistilor, la cate zile castigand si partida in devans cu Universitatea Cluj, punctele acumulate urcandu-i pana pe pozitia secunda a clasamentului la zi a primului esalon valoric.

Chiar daca in etapa a XII-a s-au disputat doar doua partide, Universitatea Cluj trecandu-si in cont bonusul ofensiv din disputa care ar fi trebuit sa o dispute cu Politehnica Iasi, retrasa din competitie, in total s-au marcat 17 eseuri, remarcatul rundei la acest capitol fiind Stephen Shennan, autor al unui hat-trick.  De asemenea, liniile dinapoi si-au adus contributia la 14 din incercarile marcate, astfel putem spune ca a fost o etapa cu adevarat spectaculoasa.

Cele mai multe puncte au fost reusite de Samoa Luke, 17 la numar, chiar si asa jucatorul care poate evolua atat ca uvertura, cat si ca fundas se afla doar pe pozitia a patra in topul marcatorilor din SuperLiga CEC Bank , inaintea sa aflandu-se Tudorel Bratu, Taniela Maravunawasawasa si Florin Vlaicu, acesta din urma lasandu-i locul de transformer mai tanarului Tudor Boldor.

In cele doua partide ale etapei pe teren s-au aflat un total de 17 jucatori straini care si-au adus contributia la marcarea a doua eseuri si a unui total de 16 puncte. Merita remarcat faptul ca in etapa a XII-a nu a fost dictata nicio eliminare temporara sau definitiva.

Vineri si sambata, 4 si 5 mai, sunt programate doua partide interesante, CSM Bucuresti-Dinamo Bucuresti , intalnire din cadrul etapei a 13-a respectiv restanta dintre Steaua Bucuresti si Timisoara Saracens contand pentru etapa a 11-a.

Statistica Etapei a XII- a din SuperLiga CEC Bank editia 2017-2018:
Numar partide: 2 (Universitatea Cluj si-a trecut in cont victoria cu bonus ofensiv , fara a disputa partida cu Poli Iasi care s-a retras din competitie)
– 1 victorie a gazdelor, 1 victorie a oaspetilor
-1 punct bonus ofensiv(Timisoara Saracens)
-1 punct bonus defensiv(Stiinta Baia Mare)
Numar de eseuri: 17
-7 in prima repriza, 10 in repriza secunda
-12 de partea gazdelor, 5 de partea oaspetilor
-3 cu aportul inaintarii, 14 cu aportul liniilor dinapoi (Pilieri-0, Taloneri-0, Linia a doua-1, Flankeri-2, Inchizatori-0,Mijlocasi la gramada-3,Mijlocasi la deschidere-1,Centri-2,Aripi-5,Fundasi-3)
-Cea mai productiva echipa: Timisoara Saracens-8 reusite
-Cea mai eficienta defensiva: Timisoara Saracens -1 eseu primit
-Cele mai multe eseuri marcate: Stephen Shennan(Timisoara Saracens)- 3 reusite
-Cele mai multe puncte marcate: Samoa Luke-17(e,6tr)
Titlul de “Jucatorul  Meciului”: Tudor Boldor (Steaua Bucuresti) si Samoa Luke(Timisoara Saracens)
Titlul de “Jucatorul Etapei”: Tudor Boldor (Steaua Bucuresti)
Cartonase galbene: 0
Cartonas rosu: –
Jucatori straini: 17( Bilant general: 2 eseuri, 16 de puncte)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile