SuperLiga CEC Bank

SUPERLIGA CEC BANK

SuperLiga se va desfasura dupa urmatorul program, aprobat de Adunarea Generala a FRR din 2010, acesta fiind valabil si pentru anii 2013 si 2014:
– jocuri tur – retur, fiecare cu fiecare (14 etape-12 jocuri/echipa);
– jocuri PLAY OFF – participa primele 4 echipe pentru stabilirea campioanei (6 etape – 4 meciuri/echipa); fiecare echipa va debuta cu 0 puncte in clasament; semifinale-locul I cu locul IV, locul II cu III, pe terenurile primelor echipe; finale;
– jocuri PLAY OUT – participa echipele clasate pe locurile 5-7 pentru stabilirea echipelor (2) ce vor retrograda (6 etape – 4 meciuri/echipa); fiecare echipa va debuta cu 0 puncte in clasament; semifinale-locul V cu locul VIII, locul VI cu VII, pe terenurile primelor echipe; finale .

Echipa care se va clasa la sfarsitul competitiei pe locul I va fi declarata campioana. De asemnea se vor premia si echipele de pe locurile doi si trei.
Programul meciurilor a fost aprobat in sedinta de Birou Federal din data de 08 ianuarie 2013.
Programarea jocurilor se va face conform Tabelei Berger, luandu-se ca baza de calcul clasamentul editiei 2012 a SuperLigii CEC Bank.

Ziua de competitie este sambata , ora de incepere a partidelor va fi stabilita de Departamentul Competitii, cu exceptia meciurilor, care fiind televizate, pot suferi modificari in functie de grila de programe a postului respectiv, iar in mod exceptional, in cazuri bine justificate, se pot programa si juca partide si in alte zile ale saptamanii in conformitate cu prevederile R.O.A.R .