Calafeteanu, cel mai bun marcator al SuperLigii CEC Bank

Vali Calafeteanu.

De pe locul trei al podiumului SuperLigii CEC Bank, cea mai importanta competitie nationala de rugby, echipa Timisoarei ni-l pe prezinta cel mai bun marcator. Vali Calafeteanu, demi-ul timisoarean, a adus 196 de puncte echipei sale in acest sezon.
Unul dintre cei mai promitatori jucatori ai Romaniei a avut un an greu caruia a reusit sa ii faca fata cu succes. Acesta a facut parte din lotul national care a reprezentat Romania la Cupa Mondiala de Rugby din Noua Zeelanda si a dus echipa de club, RC Timisoara, pe locul al treilea in campionatul intern. La final de an, Vali se uita cu mandrie la tot ceea ce a reusit si priveste increzator spre viitor.

FRR.ro: Locul 1 in clasamentul marcatorilor la finalul SuperLigii, 196 puncte. E un record personal?
Calafeteanu: Este un record personal, dar reprezinta si munca intregii echipe pe tot parcursul acestui sezon. Sunt multumit de ceea ce am reusit din acest punct de vedere.

FRR.ro: Care au fost obiectivele echipei pentru sezonul care tocmai s-a incheiat? Ati reusit sa le impliniti?
Calafeteanu: Obiectivul principal a fost acela de a crea o echipa competitiva si omogena, iar pentru asta avem nevoie de timp si continuitate. Avem deja un an de cand lucram impreuna si sunt sigur ca la anul jocul echipei si clasarea in clasament vor fi superioare.

FRR.ro: Dar pentru echipa nationala?
Calafeteanu: La echipa nationala pot spune ca sunt dezamagit, in primul rand de faptul ca nu am reusit sa ne atingem principalul obiectiv de anul acesta: minim o victorie la Cupa Mondiala.

FRR.ro: Spune-mi doua lucruri pe care le-ai schimba in echipa Timisoarei si doua lucruri care iti plac la echipa.
Calafeteanu: As schimba in primul rand mentalitatea in pregatire. Imi doresc ca toti cei care reprezentam Timisoara sa stim pentru ce jucam, pentru a face performanta. De remarcat, pot spune ca echipa creste in evolutii, dar trebuie sa ne dormi mult mai mult.

FRR.ro: Spune-mi doi jucatori din clasamentul national pe care ii admiri.
Calafeteanu: Imi place Daniel Carpo pentru seriozatitatea sa si profesionalismul de care da dovada si Vlad Badalicescu pentru progresul sau din ultimii doi ani.

Frr.ro: Ce planuri de viitor ai? Ramai la Timisoara si sezonul urmator?
Calafeteanu: Imi doresc din suflet sa fiu sanatos,si sa pun umarul la castigarea titlului cu Timisoara anul viitor.

Timisoara intalneste maine, de la ora 13:00, la Alba Iulia, campioana SuperLigii CEC Bank, Baia Mare in finala Cupei Romaniei Gold Corporation.