Mai multe meciuri pentru echipele din primul esalon in 2012

Rugby Romania.

Conform Deciziei Adunarii Generale a FRR din 2010, sistemul de desfasurare al SuperLigii CEC Bank se va schimba incepand cu anul 2012. Acelasi sistem se va mentine si in 2013 si 2014, decizia fiind ca noul sistem sa fie folosit in anii in care nu se desfasoara Cupa Mondiala.

Din dorinta de a oferi cat mai multe meciuri puternice echipelor din prima liga, combatantele vor disputa sase partide in plus.

Dupa cele 14 meciuri (7 tur, 7 retur) primele echipe patru vor merge in Play-Off, iar ultimele patru in Play-Out.

Interesant este ca in aceasta faza se vor desfasura sase meciuri (3 tur, 3 retur), echipele pornind de la 0 in clasament, astfel ca punctele dobandite in primele 14 meciuri nu vor conta in aceasta faza.

Dupa cele sase partide se vor disputa semifinalele pe sistemul locul 1 cu locul 4 si locul 2 cu locul 3, pe terenurile echipelor mai bine clasate.
De asemenea se vor juca partide pentru locurile 5-8 pe acelasi sistem.

O echipa va disputa anul viitor 22 de meciuri, fata de 16, cat s-au jucat in acest sezon.

Tot Adunarea Generala din 2011 a schimbat sistemul de retrogradare: locul 8 din SuperLiga retrogradeaza direct in DNS, locul 1 din DNS promoveaza direct in SuperLiga, iar locul 7 din SuperLiga joaca un meci de baraj cu locul 2 din DNS, pe terenul echipei echipei mai slab cotate valoric.

5 comments

 1. Corect era sa retrogadeze doua si sa promoveze doua.Nu se poate sa muncesti un an sa promovezi si sa pierzi aceasta sansa intr-un singur meci, poate atunci prinzi o zi mai proasta….

  Reply
 2. Ar fi mai corect sa retrogradeze direct 2 cum sugereaza Petre, dar pentru a mentine o valoare mai ridicata a primei ligi valorice consider ca masura adoptata este mai benefica.

  Reply
 3. Ar fi mai corect sa retrogradeze direct 2 cum sugereaza Petre, dar pentru a mentine o valoare mai ridicata a primei ligi valorice consider ca masura adoptata este mai benefica.

  Reply
  • Daca echipele din DNS nu vor juca mai mult cu cele din Super Liga, vom mentine o valoare a superligii, dar nici valoarea echipelor din DNS nu va suferi schimbari pozitive. E cam ceea ce se intampla acum cu Turneul celor 6 natiuni si cu restul diviziilor din ENC.

   Reply
  • Si asta e adevarat. Este nevoie de multe meciuri. Cu cat adversarul este mai puternic cu atat ai mai multe de invatat si implicit poti progresa. Echipele din DNS au nevoie de meciuri cu echipele din Super Liga, la fel cum cele din Super Liga au nevoie de meciuri internationale

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *