Petrosani nu va juca in SuperLiga CEC Bank. U Cluj ramane in primul esalon.

SuperLiga CEC Bank.

Echipa din Petrosani, calificata in primul esalon, a anuntat FRR ca nu va participa in SuperLiga CEC Bank datorita problemelor financiare.

Departamentul Competitii a consultat si RC Barlad, conform regulamentului, dar si acestia au refuzat posibilitatea de a evolua in prima divizie.

U Cluj, ocupanta pozitiei a saptea in sezonul trecut, a confirmat in schimb prezenta in SuperLiga si in 2012.

Reprezentantii cluburilor din SuperLiga CEC Bank s-au intalnit marti cu reprezentantii FRR pentru a dezbate propunerile de imbunatatire a Manualului de Turneu pentru sezonul 2012.

S-au mentinut toate prevederile Manualului de Turneu din 2011 si s-au agreat de catre cluburi cateva imbunatatiri pentru 2012. Dintre acestea reamintim:

– cluburile vor avea obligatia de a sustine minim trei cursuri de regulament pe sezon cu reprezentanti ai Comisiei Centrale a Arbitrilor. La finalul acestora, jucatorii vor fi testati.

– perioada stabila de transferari.

– jucatorii vor avea contracte de minim 6 luni

– Comisie de Citare pentru jucatori. Inregistrarile video ale partidelor vor fi analizate la sfarsitul fiecarei etape, jucatorii care comit infractiuni care nu au fost vazute de arbitri vor putea fi judecati pe baza acestei analize

– obligativitatea ca toate cluburile sa aiba pagini web personalizate, functionale pana la data de 1 august 2012.

– sistemul de licentiere al observatorilor va fi upgradat. Raportul de meci va fi trimis catre FRR in format electronic in maxim o ora de la finalizarea partidei.

– va fi schimbat si sistemul de inscriere a cluburilor. Va fi creata o aplicatie online unde cluburile isi vor inscrie jucatorii si vor uploada toate documentele necesare pentru a putea evolua in SuperLiga CEC Bank.

Propunerile vor fi ratificate si de Biroul Federal.

9 comments

  1. Pingback: Rugby Steaua Bucureşti » Blog Archive » Petrosani nu va juca in SuperLiga CEC Bank. U Cluj ramane in primul esalon.

  2. Dan-Ionuţ Blănaru
    20 ianuarie 2012 at 13:02

    Cred că ar fi o idee bună ca, la sfâşritul ediţiei încheiate, ultimele 2 locuri care retrogradează din SuperLigă să joace baraj cu primele 2 care promovează din DNS şi apoi să se decidă care unde să joace sezonul următoru

    Reply
  3. Pingback: Federatia Romana de Rugby » Hotararile ultimei sedinte de Birou Federal din 26.01.2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *