Alina Marin va arbitra la Calificarile pentru Cupa Mondiala de Rugby 7 Feminin

Alina Marin.

FIRA-AER a nominalizat-o pe Alina Marin pentru a arbitra la calificarile pentru Cupa Mondiala de Rugby Feminin 7 din 2013.
Turneul la care aceasta va oficia va avea loc la Sofia (Bulgaria) intre 9 si 10 iunie 2012.

„Este un pas important in cariera mea de arbitru si o recunoastere a scolii romanesti de arbitraj. Aceasta “nominalizare” nu poate decat sa ma bucure si sa-mi dea atat increderea cat si forta necesara pentru a imi dedica in continuare timpul in vederea obtinerii unor performante deosebite in viitor”, precizeaza Alina Marin.

Ea a debutat in arbitrajul international in 2010, la doar cateva luni de la inceperea activitatii de arbitru, la CE de Rugby 7 (Bucuresti). Anul 2011 a venit cu o solicitare din partea FIRA – AER de a oficia meciuri din faza finala la CE de rugby 7 (Bucuresti).

Arbitrul roman face parte dintr-o familie unde rugby-ul joaca un rol important.
„Tatal meu, Alexandru Marin a activat ca jucator la RC Grivita Rosie, precum si la nationala, facand parte din echipa participanta la prima CM. In prezent este antrenorul echipei RC Grivita. Fratele meu, Alexandru Marin, si-a petrecut junioratul la clubul RC Grivita, iar in prezent este component al echipei de seniori a clubului Dinamo Bucuresti”, a incheiat oficialul roman.

9 comments

 1. O "aparitie" care la inceput nu prevestea schimbari sau un viitor al tagmei arbitrilor , acum este apreciata si pretuita…
  Aparuta ca majoritatea talentelor in Romania , din nimic si de nicaieri, Alina Marin a trecut peste meschinarii , MISOGINII , neincredere si a perseverat.
  Considerata de multi impusa de nume sau predecesori , Alina Marin, este un exemplu de reusita a copilului care se lupta see you propriul nume si see you umbra apasatoare a tatalui in speta fratele ei.
  Autodidacta, a invatat si a pus in practica intr-un foarte scurt timp.Scoasa din joben doar de "soarta" acum va trebuii sa se ridice la inaltimea asteptarilor celor de afara care , fata de cei din tara, au investit multa incredere.
  Alina Marin deschide drumul feminitatii si a gingasiei intr-un sport dur. Sper sa fie urmata in determinare si de alte fete , fie ca vin pentru a juca sau pentru a arbitra.
  Sper ca zodia in care s-a nascut este norocoasa , deoarece mediocritatea , amatorismul si interesele personale ale unora ii vor pune piedici.
  Speranta care la noi "moare ultima" ma lasa sa cred ca va ajuta la indreptarea "coloanei vertebrale " a arbitrajului romanesc.

  Viitor si sanatate Alina Marin.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *