Oancea: Ar trebui sa multumesc intregii echipe pentru acest eseu

Alexandru Oancea in tricoul zimbrilor.

An bun se dovedeste a fi 2012 pentru Alexandru Claudiu Oancea, bucuresteanul care – dupa ce a iesit campionul Romaniei la Under 19 si a fost considerat cel mai bun jucator de aceasta varsta din tara – a semnat un contract cu campioana Romaniei la seniori. In primul meci a fost rezerva, dar a jucat. In al doilea a fost titular si a reusit un eseu. A fost ales jucatorul meciului dintre Dinamo si CSM Stiinta si cel mai bun al etapei 11 din SuperLiga. Zambind, talonerul campionilor spune ca nimic nu ar fi posibil fara ajutorul coechipierilor.

La 19 ani, noul taloner al CSM Stiinta Baia Mare, Alexandru Claudiu Oancea, a debutat pentru campioana Romaniei in partida cu CSM Bucuresti, din postura de rezerva. A fost titular in partida din capitala, in compania echipei Dinamo, atunci cand Oancea a si reusit al 5-lea eseu al baimarenilor.

Primul eseu mi-a conferit o senzatie foarte misto. Dar nu l-as fi reusit fara ajutorul coechipierilor mei. Eu nu am indeplinit decat o simpla formalitate: fara ei nu as fi reusit, pentru ca nu a fost o actiune pe cont propriu. Ar trebui sa multumesc intregii echipe pentru acest eseu. E o senzatie placuta sa joc pentru cea mai buna echipa din Romania„, a marturisit Oancea pentru eMaramures.

Sportivul, originar din Bucuresti, a fost in acest an campion la categoria Under 19 cu echipa Metrorex din capitala si a fost cotat cel mai valoros rugbist din tara la aceasta categorie de varsta. De data aceasta, a fost cotat nu numai cel mai bun jucator al intalnirii Dinamo Bucuresti – CSM Stiinta Baia Mare, ci a si fost ales cel mai inspirat sportiv al etapei 11 din SuperLiga.

E o senzatie placuta, deoarece eu sunt mai mic ca varsta si aceasta recunoastere imi da incredere. Dar sa nu uitam ca nu am jucat numai eu, a jucat intreaga echipa. Nu are importanta ca eu am fost jucatorul etapei, ci ca echipa a jucat bine. Fiind mai mic, probabil ca se asteptau la mai putin de la mine. Eu zic ca am facut fata cu brio partidei si sper sa urmeze si alte meciuri cu mine titular si sa joc si mai bine”, a spus Oancea.

Oancea este unul dintre transferurile recente operate de CSM Stiinta Baia Mare inainte de reluarea SuperLigii, el semnand un contract pe cinci ani cu campioana Romaniei.

Din fericire pentru el si pentru noi, a dovedit ca merita sa fie la aceasta echipa. Calitatile lui sunt evidente: are un joc in camp foarte bun si o margine destul de precisa. Dar munca niciodata nu este suficienta pentru a te perfectiona. Este foarte tanar si reprezinta un caz special: cred ca este singurul jucator de varsta lui care joaca titular in SuperLiga„, a declarat pentru eMaramures Vasile Lucaci, antrenorul secund al echipei baimarene.

Desi a debutat cu dreptul in SuperLiga la o varsta frageda, tehnicianul de la CSM Stiinta a asigurat ca Oancea nu se va pierde pe traseu, „deturnat” de o glorie prematura: „Au grija colegii de echipa sa-i aduca aminte de fiecare data sa ramana cu picioarele pe pamant”.

Alexandru Claudiu Oancea este nascut in 25 mai 1993, in Bucuresti. Are 1,78 cm inaltime si 98 kg greutate. Este component al nationalei Romaniei la categoria de varsta Under 19. Din aceasta vara este jucatorul echipei CSM Stiinta Baia Mare.

autor:  Ramona-Ioana Pop

sursa: www.emaramures.ro

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile