Coltul Specialistului: Nu fac 15 vedete ce poate reusi o echipa

Cazan (nr. 13) il opreste pe Lemnaru.

Rugby-ul este sportul in care marcatorul, fie de eseu, fie prin lovituri cu piciorul, nu-si scoate tricoul dupa reusita sa pentru a-l flutura in fata fanilor. Mai mult decat atat, exista o regula care tine poate si de bun simt ca acela care a culcat balonul in terenul de tinta advers sa declare, dupa meci, ca reusita lui n-ar fi fost posibila fara contributia colegilor, a celor care, printr-un efort colectiv, au facut-o posibila.

In prima runda a Play-Off-ului SuperLigii CEC Bank la rugby, duminica, spre seara, Steaua a dovedit inca o data ca o echipa poate face mai mult decat 15 vedete. Avand in fata o formatie timisoreana ticsita de jucatori cu nume, fie de provenienta autohtona (Petru Balan, Stelian Burcea, Daniel Carpo, Catalin Fercu, Madalin Lemnaru, Valentin Calafeteanu), fie veniti de la sud de Ecuator, formatia bucuresteana a reusit sa se autodepaseasca, impunandu-se cu 23-17 (14-6).

Succesul „militarilor” s-a produs şi pe fondul revenirii în XV-le de start a internationalului Ionel Cazan, autorul incercarii spectaculoase din partida cu Argentina, de la Cupa Mondiala din octombrie trecut, reusind si acum una la fel de spumoasa, pe contraatac, dupa ce a recuperat o minge care parea pierduta. Langa centrul format la Braila s-a aflat Catalin Dascalu, un alt jucator al Stelei care n-a jucat de mult timp, tot din cauza unei accidentari.

Reintrarea celor doi, in centrul liniei de treisferturi, a dat Stelei acea siguranta pe care n-o mai dovedise de ceva vreme, dar si speranta ca gruparea din Ghencea ar putea conta cu adevarat in lupta pentru titlul de campioana a Romaniei, un titlu care a ajuns in Provincie, la CSM Baia Mare, in ultimii trei ani.

La patru decenii de la prima si singura ei reusita in campionatul de rugby, formatia banateana si-a salvat onoarea, obtinand punctul bonus defensiv, pe final, gratie incercarii lui Madalin Lemnaru. RCM Timisoara n-a fost insa decat umbra unei echipe care, propunandu-si realizarea eventului, a facut transferuri pe banda rulanta in acest an. Ca in cazul Farului din Constanta, de la inceput de campionat, conducerea sa pare a fi uitat ca numele jucatorilor nu conteaza atat de mult in rugby-ul adevarat – intre timp, „marinarii” par a-şi fi revenit, ei câştigând clar (30-13) în faţa campionilor. Iar esecul suferit in Ghencea reprezinta un serios avertisment, un argument ca oamenii lui Chester Williams trebuie sa revina cu picioarele pe pamant.

Marian Burlacu (Adevarul)

Foto: www.rpressport.ro

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *