Amenda si meci pierdut de Iasi

SuperLiga CEC Bank.

Poli Iasi nu a putut alinia o echipa care sa respecte prevederile regulamentare la Cluj si au pierdut partida cu 5-0, gazdele primind si punctul bonus ofensiv.

13 jucatori ieseni aveau viza medicala expirata astfel ca echipa oaspete nu a putut trimite in teren o formatie care sa respecte regulile FRR.

Conform articolului 43 din ROAR: Dacă una din echipe (…) se prezintă cu mai puţin de 18 jucători legitimaţi (22 la DNJ), cu drept de joc pentru echipa respectivă sau nu respectă prevederile art. 16.2, arbitrul va fluiera sfârşitul jocului şi va consemna neprezentarea în raportul de arbitraj, echipa în culpă fiind sancţionată cu pierderea jocului cu 5-0 şi cu scăderea unui punct din totalul punctelor acumulate în clasament. În această situaţie echipele vor fi sancţionate şi pecuniar cu suma de 1.000 (una mie) Euro, plătibilă în lei, la cursul zilei din data efectuării plăţii la F.R.R. în termen de 30 de zile. Dacă suma nu este achitată în termen de maximum 30 de zile, echipa nu va mai avea drept de joc.

REGULAMENT PRIVIND ORGANIZAREA ACTIVITĂŢII RUGBYSTICE

ART. 32 FORMALITĂŢILE DE ÎNCEPERE A JOCULUI
32.1. Jocurile oficiale încep după efectuarea următoarelor formalităţi:
a) arbitrul invită delegaţii celor două echipe să completeze raportul de arbitraj, să verifice în mod reciproc identitatea jucătorilor, după care verifică el însuşi dacă toţi jucătorii înscrişi în raportul de arbitraj sunt legitimaţi pentru echipa respectivă, au viza medicală valabilă şi asigurări medicale ale tuturor jucătorilor menţionaţi în raportul de arbitraj. Jucătorilor care nu sunt legitimaţi pentru echipa respectivă, nu au viza medicală la zi sau nu au asigurări medicale nu li se va permite să ia parte la joc.

ART. 43 NEPREZENTAREA, ÎNTÂRZIEREA
43.1. Jocurile oficiale vor începe la ora stabilită de comisia organizatoare. Dacă una din echipe nu se prezintă la teren, nu prezintă carnetele de legitimare ale jucătorilor în maximum 30 de minute de la ora stabilită, se prezintă cu mai puţin de 18 jucători legitimaţi (22 la DNJ), cu drept de joc pentru echipa respectivă sau nu respectă prevederile art. 16.2, arbitrul va fluiera sfârşitul jocului şi va consemna neprezentarea în raportul de arbitraj, echipa în culpă fiind sancţionată cu pierderea jocului cu 5-0 şi cu scăderea unui punct din totalul punctelor acumulate în clasament. În această situaţie echipele vor fi sancţionate şi pecuniar cu suma de 1.000 (una mie) Euro, plătibilă în lei, la cursul zilei din data efectuării plăţii la F.R.R. în termen de 30 de zile. Dacă suma nu este achitată în termen de maximum 30 de zile, echipa nu va mai avea drept de joc.

Statut jucator rugby profesionist

Art. 38.- (1) Un jucător are drept de joc la un meci oficial dacă există:
a). Viza anuală privind dreptul de joc aplicată de către organul competent pe carnetul de legitimare.
b). Avizul unităţii medico-sportive competente sub forma vizei medicale aplicate pe carnetul de legitimare, ca urmare a controlului medico-sportiv efectuat, care atestă că jucătorul în cauză este apt să practice rugbyul.
c). Asigurarea medicală, încheiată conform reglementărilor FRR.
(2) Verificarea îndeplinirii condiţiilor necesare exercitării dreptului de joc este obligatorie înainte de începerea fiecărei partide oficiale şi revine arbitrului pentru prevederile alin. 1 lit. (a şi b).
(3) In cazul în care nu se îndeplinesc condiţiile prevăzute la alineatul (1) arbitrul are obligaţia de a nu permite participarea la joc a celui/celor în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *