Trei jucatori din SuperLiga si unul din DNS pleaca in Franta

Macovei, Dimofte, Florea si Burtila.

Trei jucatori din SuperLiga CEC Bank si unul din Divizia Nationala de Seniori vor juca de la sfarsitul acestui sezon in Franta.

Capitanul nationalei la IRB Nations Cup si al campioanei Baia Mare, Mihai Macovei, pleaca la Saint Nazaire (Federale 1).
„Le multumesc celor din Baia Mare pentru ca au avut atata incredere in mine. Acest oras este a doua mea casa, cu ei am castigat trei titluri si am avut multe satisfactii. Pe 10 octombrie plec in Franta si sper sa am un sezon bun pentru a urca in esaloanele superioare. Echipa are ambitii mari, vrea sa promoveze in ProD2, lucru care nu poate decat sa ma bucure”, a declarat pentru super-liga.ro Mihai Macovei.
Jucatorul de 26 ani a castigat trei titluri cu Baia Mare si o Cupa a Romaniei.

O alta pierdere pentru Baia Mare va fi cea a uverturii Ionut Dimofte (28 ani). Acesta se va alatura celor de la Stade Rouen (Federale 3) imediat dupa finala cu Timisoara.
„Chiar daca merg intr-o liga inferioara, imi doresc ca in cel mai scurt timp sa urc spre echipele de top. Sunt multe oportunitati de care doresc sa profit. Suporterii nationalei sper sa sustina in continuare echipa pentru ca se vede un progres frumos in ultima vreme si sa fie alaturi de noi pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2015”, a spus internationalul roman.
El a castigat trei titluri cu Baia Mare, doua de vice-campion cu Steaua si Arad si doua Cupe ale Romaniei cu Steaua si Baia Mare.

Ionut Florea (24 ani) de la CSM Bucuresti va juca si el de saptamana viitoare la Sporting Club Tulliste (Federale 2).
„Merg la un club care are multi jucatori de valoare si care l-a oferit rugbyului mare pe Dimitri Yachvili. Este un pas important pentru cariera mea si sper sa am sansa de a ajunge cat mai sus. Pentru mine este o provocare si sper sa ma integrez cat mai repede si sa ma dezvolt ca jucator”.

Pilierul aradean Costel Burtila a ajuns deja in Franta de saptamana trecuta.
El si-a vazut deja la lucru colegii de la Rodez (Federale 1) in etapa din acest weekend.
„E destul de greu la 21 de ani sa joci pe acest post, dar nu imi e frica de concurenta. Pe postul meu sunt un camerunez, un francez si un ucrainean. Imi doresc mult sa joc, pentru ca numai asa pot evolua ca jucator”, a precizat acesta.

8 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *