Rugby-ul, intre prezent si viitor

RC Brasov.

Semifinala Cupei Romaniei, dintre RCM Timisoara si Steaua a fost gazduita la Brasov. Acolo, in cocheta baza sportiva unde fiinteaza clubul Rugby Club Brasov, s-a disputat o partida frumoasa, una dintre cele mai reusite confruntari din actualul sezon.

Dar inaintea disputei dintre Vlaicu si Petru Balan, am avut parte de o mica surpriza. Sub privirile consacratilor jucatori ai celor doua echipe care urmau sa se confrunte, am asistat la o “joaca” intre pustii de la Rugby Club Brasov. Dezinvolti, asa cum sunt toti copiii, am vazut o confruntare serioasa, intre cei care peste cativa ani vor fi un nou Fercu sau, de ce nu, un Marius Tincu.

Si toate acestea sunt posibile, acolo la Brasov, gratie implicarii unui om al carui viata este de fapt sportul cu balonul oval. Vasile Soporan, creatorul Rugby Club Brasov a adunat aici pe tinerii din orasul de sub Tampa, carora vrea sa le insufle dragostea pentru rugby. Din mainile sale de- a lungul anilor au iesit jucatori precum Mihai Vioreanu, Catalin Fercu, Andrei Iftode, Marian Nistor sau Alexandru Tarus.

Astazi la RC Brasov sunt inregimentati circa 100 de copii si juniori, unii dintre ei internationali la acest nivel de varsta.

Dupa ce si-au incheiat disputa, copiii au avut parte de spectacolul celor mari si au privit cu admiratie pe cei pe ale caror urme incearca sa calce si de ce nu sa-i depaseasca. De asemenea au avut bucuria ca la finalul partidei sa se fotografieze si sa ceara autografe idolilor din lumea ovaliei.

A fost o zi plina si frumoasa in care prezentul si viitorul rugby-ului romanesc si-au dat intalnire pe baza sportiva a domnului profesor Soporan. Exemplul Domniei Sale este unul de admirat si de ce nu, preluat si in alte locatii. Rugby-ul inseamna inaite de toate pasiune si vazand implicarea domnului profesor avem certitudinea ca cel putin o parte a viitorului sportului cu balonul oval in Romania este asigurat.

Marius Raczek

Foto: rugbyclubbrasov.blogspot.ro

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile