Baia Mare si Steaua, la a patra confruntare cu trofeul pe masa in Cupa Romaniei

Baia Mare vs. Steaua.

Sambata, 1 decembrie, la Baia Mare, CSM Stiinta si Steaua vor disputa finala Cupei Romaniei, editia 2012.

Va fi pentru a patra oara in istoria competitiei cand cele doua grupari disputa ultimul act, cu trofeul pe masa. Din punct de vedere al statisticii “ros-albastrii” sunt in avanataj, adjudecandu-si doua din cele trei dispute.

Prima finala a Cupei Romaniei dintre Baia Mare si Steaua s-a disputat in 2006. Atunci partida a fost gazduita de orasul Barlad, in onoarea echipei Rulmentul, pentru cei 50 de ani fara intrerupere petrecuti pe prima scena a rugby-ului din Romania.

Finala a fost la discretia jucatorilor din Bulevardul Ghencea, care s-au impus cu un scor categoric 41-12, in ciuda faptului ca pe durata partidei au avut doua eliminari, Baraulea si Nicolae. Steaua a marcat cinci incercari, pe final maramuresenii revenind cu un eseu de penalizare si un altul semnat Balan. Prin aceea victorie, Steaua a realizat eventul dupa ce in finala campionatului invinsese o alta reprezentanta a provinciei, Contor Arad.

Peste un an, cele doua echipe s-au reintalnit in ultimul act al Cupei Romaniei. Disputa a avut loc la Brasov, pe stadiounul Noua. A fost una dintre cele mai dramatice finale, atat “ros-albastrii” cat si “zimbrii” dorindu-si trofeul, dupa ce in campionat ramasesera in urma lui Dinamo.

Baia Mare a condus cu 6-3, insa Steaua a revenit prin eseul lui Dimofte si in ciuda transformarii ratate de Vlaicu scorul a devenit 8-6, pentru bucuresteni. Vlaicu a marit apoi ecartul dupa o penalitate, dar maramuresenii au intors rezultatul dupa eseul lui Balan, transformat de Budusan.

Cu doua puncte in spatele “zimbrilor”, Steaua a fost nevoita sa forteze atacul si in minutul 78, Vlaicu a adus victoria, concretizand o lovitura de pedeapsa de la 22 de metri. Astfel, “ros-albastrii” s-au impus cu scorul de 14-13.

In 2010, Baia Mare s-a razbunat pentru cele doua infrnageri si a intrecut-o pe Steaua atat in finala campionatului cat si in finala Cupei. Steaua a avut un start de partida mai bun, insa cele sase puncte marcate in prima jumatate de ora, s-au dovedit a fi si singurele din dreptul “ros-albastrilor”.

Zimbrii au dominat partea secunda si s-au impus gratie unui eseu marcat in inferioritate de Ene, Hristache fiind eliminat pentru zece minute dupa un cartonas galben. Rezultatul final a fost 13-6 pentru CSM Stiinta, care astfel a reusit al doilea event din istoria clubului dupa cel realizat in 1990.

Iata si marcatorii respectiv actorii celor trei finale amintite.

2006
REMIN Baia Mare – Steaua Bucuresti, 12-41 (0-27)
Au marcat: Grigorie (2e), Dascalu (1e), Tatu (1e), Nicolae (1e), Vlaicu (3t, 2lp), Dumbrava (2t), respectiv Balan (1e), 1 eseu de penalizare, Budusan (1t)

Steaua: Vlaicu – Nicolae, Dascalu, Puiu, Petre – Vlad, Lupu – Agiacai, Baraulea, Grigore – Tatu, Butugan – Paulica, Mihalache, Nere.
Rezerve: Basalau, Mocanu, Tomescu, Melinte, Iulian Andrei, Sarbu, Dumbrava
Antrenor: Marin Mot

Baia Mare: Ungur – Erhan, Gavriloaia, Budusan, Borz – Danga, Manolache – Buzatu, Lucaci Viorel, Hristache – Grumaz Raul, Cirtiu – Grumaz Alin, Rusu, Zarcu.
Rezerve: Barlea, Balan, Gorun, Miu, Pantaru, Lazar, Pop
Antrenor: Eugen Apjok

2007
Steaua Bucuresti – CSM U Baia Mare, 14-13 (8-6)
Au marcat: Vlaicu (3lp), Dimofte (1e), respectiv Budusan (2lp,1t), Balan(1e)

Steaua:Vlaicu –Sarbu, Dascalu, Dan Vlad, Fercu –Dimofte, Lupu –V.Rus, Grigore, Bejan –Mocanu, V.Ursache –Basalau, Zebega , Nere
Rezerve:M.Cobilas, Mihalache, Prepelita, Marinescu, Andrei, Nainer, Dumbrava
Antrenor: Marin Mot

Baia Mare: Botezatu –Budusan, Gavriloaia, C.Lazar, Botezatu –Preda, Pantiru –Macovei, C.Ene, Lucaci –Cirtiu, Danila –Barlea, Apostol, Rusu
Rezerve: C.Balan, Gorun, Hristache, Stoica, Manolache, Ailenei, Pop
Antrenor: Eugen Apjok

2010
CSM.Stiinta Baia Mare-Steaua 13-6
Au marcat: Ene (1e), Dimofte (1lp, 1tr), Budusan (1lp) respectiv Dumbrava (1lp), Vlaicu (1lp)

Steaua: Vlaicu-Ionita, Cazan, Dascalu, Nainer,-Dumbrava , Diaconescu- Ianus, Melinte, Lucaci- Necula, Tatu- Baraulea, Zebega, Nere
Rezerve: Florescu, Marinca, Iliescu, Panzaru, Cracea, Patrascu, Zamfir, Dumitrescu
Antrenor: Marin Mot

Baia Mare: Niacsu-Botezatu, Gal, Dinis, Catuna-Dimofte, Podea-C.Ene, Macovei ,Stoica, – Danila, Hristache-Gorun, Radoi, Dico
Rezerve: C.Balan, Barle, Cirtiu, Bejan, Buzatu, Ailenei, Rosca, Budusanu
Antrenor: Eugen Apjok

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *