Baia Mare-Steaua, 5-0, in disputele directe din acest an

Steaua vs. Baia Mare.

In acest an, Baia Mare si Steaua s-au confruntat de cinci ori in SuperLiga CEC Bank, editia 2012. Trei partide s-au disputat in Maramures si doua in capitala, de fiercare data “zimbrii” reusind sa se impuna.

Sezonul regulat a programat disputele Stiinta Baia Mare-Steaua in ultima runda a turului, respectiv returului. In runda a VII-a, maramuresenii s-au deplasat in cartierul Ghencea. A rezultat o disputa dramatica pe care, la final, au castigat-o “zimbrii”.

Vlaicu nu a fost in zi de sut si a ratat cateva tentative de tinta, cu toate acestea “ros-albastrii” conduceau in minutul 79, cu 21-19. Ba mai mult, Steaua a avut si doua eliminari pentru cartonase galbene, Lucaci respectiv Tatu. Lovitura de gratie a fost data de uvertura neozeelandeza Wiringi, care nu a gresit din fata buturilor si a concretizat o lovitura de pedepasa in ultimul minut de joc. Baia Mare a plecat astfel din capitala cu o victorie la limita, dar cu atat mai pretioasa, rezultatul final fiind 22-21.

Pentru partida revansa, jocurile fiind facute in privinta calificarii in play-off, Steaua s-a deplasat in Maramures cu o echipa lipsita de multi dintre titularii de baza. Zimbrii s-au impus lejer cu rezultatul de 19-7, “ros-albastrii” marcand o incercare pe final.

In runda a doua din play-off, Steaua s-a reintors in orasul, pe atunci, al campionilor en-titre. “Ros-albastrii” au pierdut la o diferenta categorica, 43-16, raportul incercarilor fiind 6-2 in favoarea maramuresenilor.

A patra victorie consecutiva a baietilor lui Eugen Apjok in fata stelistilor a venit in partida revansa. Ca si la prima vizita in Ghencea, a fost o partida memorabila. Steaua a revenit de la 6-10 prin eseul lui Diaconescu. Nu a fost insa suficient pentru ca “zimbrii” au replicat prin doua incercari ale lui Ciuntu si Wiringi si au plecat din capitala cu o noua victorie, rezultat Steaua-Stiinta Baia Mare, 16-22.

Cele doua s-au reintalnit in semifinale si cum maramuresenii terminasera sezonul regulat inaintea “ros-albastrilor”, partida s-a jucat pe terenul acestora. Steaua a facut o partida foarte buna, a cedat insa pe final dovedind asa cum a facut-o pe durata intregului sezon ca rezervele nu se ridica la valoarea titularilor.

“Ros-albastrii” au dominat prima repriza pe care au terminat-o in avantaj, 13-10. Melinte pentru Steaua si Wiringi pentru maramureseni au marcat cate un eseu, diferenta fiind facuta de transformeri. Startul partii secunde a adus a doua incercare a gazdelor, autor Dinis si cum Wiringi a transformat, Baia Mare a trcut in avantaj 17-13.

Steaua a incercat sa revina cu un eseu venit dupa un efort colectiv, transformat de Vlaicu, iar “ros-albastrii” se vedeau tot mai aprope de finala. Nu a fost sa fie insa asa pentru ca Nere a vazut cartonasul galben, iar “zimbrii” au profitat de superioritatea numerica si eseul lui Ene, transformat de Wiringi, a dus Baia Mare in finala.

Asadar, finala Cupei Romaniei va fi al saselea act al disputei dintre Stiinta Baia Mare si Steaua din acest an. Maramuresenii au de partea lor avantajul terenului propriu si al celor cinci succese consecutive din SuperLiga CEC Bank.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *