Timisoara s-a impus in derby-ul cu Baia Mare

Campioana en-titre RCM Timisoara a debutat cu o victorie in SuperLiga CEC Bank, reusind sa se impuna in fata celor pe care i-a intalnit in finala de anul trecut, Stiinta Baia Mare.

Au fost doua reprize opuse din punct de vedere al initiativei, cu o prima parte in care banatenii si-au impus jocul si o a doua in care “Zimbrii” au cautat sa refaca handicapul de pe tabela de marcaj.

Pe un teren deosebit de greu, Timisoara a iesit in evidenta prin jocul pe treisferturi al contingentului din emisfera sudica si dupa 22 de minute de dominare teritoriala, Umaga a gasit bresa in defensiva maramuresenilor, Moala reusind prima incercare a partidei.

Trei minute mai tarziu, elevii lui Eugen Apjok au ramas in 14 jucatori, Van Herden primind cartonas galben. Banatenii au profitat imediat de superioritatea numerica si in minutul 27, dupa o alta actiune pe treisferturi, Sola a marcat a doua incercare, transformata de aceasta data de Calafeteanu si rezultatul de devenit 12-0.

Pana la pauza, baimarenii, care in primele 40 de minute nu s-au apropiat de 22-ul timisorean, puteau reduce din diferenta, dar Wiringi a ratat o lovitura de pedeapsa.

Repriza secunda a avut un alt aspect, “Zimbri” au preluat initiative si dupa ce Umaga a vazut cartonasul galben, Suciu a redus din diferenta, finalizand cu eseu un mol de margine. Wiringi, din pozitie dificila, a ratat transformarea.

In minutul 64, Gal, iar peste trei minute, Drenceanu, au primit si ei cartonase galbene, jocul curgand in acest interval de timp in directia terenului de tinta la banatenilor.

Cu sase minute inainte de finalul jocului, maramuresenii au reusit al doilea eseu, tot dupa un mol de margine, autor fiind Ene, transformarea insa a fost ratata din nou de Wiringi si in loc de 12-12, Timisoara a ramas in avantaj 12-10.

Acesta avea sa fie si rezultatul final, in ciuda insistentei maramuresenilor care nu au mai reusit sa treaca de apararea echipei antrenate de Chester Williams.

Omul meciului a fost desemnat jucatorul Timisoarei, Eugen Capatana.

Mai multe detalii despre partida, gasiti AICI.

Foto: Oana BORLEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *