Baia Mare a provocat prima infrangere Stelei

Pe stadionul Lascar Ghinet, venita din postura de lidera a clasamentului, Steaua a suferit prima infrangere, dupa un joc superior prestat de Stiinta Baia Mare.

Chiar in minutul patru al jocului, dupa o nesincronizare a “ros-albastrilor”, pe faza, neozeelandezul Wiringi a cules balonul si dupa o cursa de vreo 60 de metri a culcat la centru marcand primul eseu la maramuresenilor. Tot Wiringi a transformat si Baia Mare a inceput practic partida de la 7-0.

In mintul 11, acelasi Wiringi a concretizat o lovitura de pedepasa, pentru ca sase minute mai tarziu, Vlaicu sa aduca primele puncte in contul militarilor dintr-o tentativa de tinta, 10-3 fiind si rezultatul pauzei, pentru ca fundasul “ros-albastrilor” a ratat o alta lovitura de pedeapsa.

In repriza secunda, primii care au inscris au fost militarii, dupa mai multe puncte de fixare si o presiune constanta, Lucaci a finalizat in forta, Vlaicu a ratat insa transformarea, Steaua apropiindu-se la 10-8.

A fost singurul moment in care echipa din Ghencea a aratat ca ar putea reveni in joc, insa Baia Mare si-a impus vointa si intr-un interval de zece minute, elevii lui Eugen Apjok au marcat doua incercari.

Mai intai, cu Steaua aflata sub presiune in propriul 22, Niacsu trimite un balon de urmarire pe care Botezatu l-a culcat in eseu, transformarea lui Wiringi marind ecatul maramuresenilor la 17-8.

Urmatoarea incercare a venit pe forta inaintarii, Ene fiind cel care a reusit sa culce in terenul de tinta la militarilor, Wiringi a ratat de aceasta data tinta, scorul devenind 22-8.

Baia Mare putea lua bonusul ofensiv insa, desi in doua situatii faza a curs perfect pana la ultima pasa, atat Pop cat si Niacsu au fost placati chiar la cativa metri de terenul de tinta.

Pana la finalul celor 80 de minute nu s-au mai marcat puncte, Baia Mare s-a impus cu 22-8, Dumbrava fiind singurul sanctionat disciplinar, uvertura “ros-albastrilor” primind cartonas galben in minutul 72.

Runda viitoare, Baia Mare se va deplasa la Constanta pentru partida cu Farul, in timp ce Steaua va sta, pentru ca in etapa a 6-a sa primeasca vizita marinarilor.

Foto: Paul Ursachi

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *