Farul-Baia Mare, derby-ul etapei a V-a

Sambata, pe stadionul Mihai Naca, Farul si Baia Mare se vor intalni in derby-ul celor mai prolifice echipe ale provinciei, de-a lungul anilor, constantenii cucerind sase titluri de campioana, iar maramuresenii patru.

In ultimii zece ani, Farul a cucerit doua medalii de bronz invingand in meciul decisiv pe maramureseni, o data in 2003, scor 41-3 si in 2008, cand s-au impus cu 26-10. Baia Mare si-a luat revansa in 2009, atunci cand, dupa o semifinala dramatica, “Zimbrii” au condus cu 22-7, pentru ca la final sa fie 22-21, acesta fiind pasul spre prima finala din seria celor trei cucerite consecutiv.

Primul sezon sub titulatura SuperLiga CEC Bank, a consemnat cate un succes in fiecare tabara. Pe propriul teren, Baia Mare s-a impus cu 43-28, dupa un joc frumos cu sase eseuri pentru maramureseni si patru de partea marinarilor, o partida echilibrata pana in ultimul ei sfert, atunci cand, Hristache si Gal au marcat eseurile desprinderii.

La malul marii, in retur, Farul si-a luat revansa intr-un joc castigat de constanteni cu 26-16, gratie unei realizari de exceptie a lui Titus Howard, care a marcat din toate procedeele posibile, un eseu, doua transformari, doua dropgoluri si doua lovituri de pedepasa.

Sezonul trecut, in prima disputa, tot la Constanta, Farul s-a impus cu 17-11, dupa ce Baia Mare a condus la pauza cu 11-7, gratie celor doua eseuri semnate de McGrath.

Returul din sezonul regulat a fost spectaculos, cu maramuresenii la conducere, Ciuntu si Niacsu eseuri in primele sapte minute, cu o rasturnare de scor, marinarii culcand balonul in terenul de tinta prin Van Der Linde, Apostol si Munteanu, iar apoi un tur de forta in final al “Zimbrilor” cu trei incercari semnate de Ene, Barlea si Hristache, pentru ca la final tabela sa indice 39-23.

In Play-Off, Farul a castigat pe propriul teren cu bonus ofensiv, Apostol, Helu si in ultimele minute, dupa doua contre successive, Stein si Morrison asigurand o victorie cu 30-13. Returul a fost incrancenat, Dumond marcand pentru marinari un eseu, o transformare si o penalitate in primele sapte minute, pentru ca apoi Niacsu, A. Ursache si dubla lui Botezatu sa asigure bonusul ofensiv al maramuresenilor, dupa victoria cu 29-20.

Asadar, in cele doua sezoane ale SuperLigii CEC Bank, din sase dispute balanta este echilibrata, fiecare echipa reusind sa se impuna pe propriul teren.

Inaintea etapei de sambata, desi au un meci mai putin disputat, baimarenii se afla pe pozitia secunda a clasamentului, devansandu-i pe marinari, gratie unui esaveraj mai bun, ambele acumuland cate zece puncte.

Partida Farul-Baia Mare se va disputa sambata, 20 aprilie, cu inceopre de la ora 10:00 si va putea fi urmarita in direct pe TVR 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *