Dinamo infrunta o echipa a Clujului aflata pe val

Duminica, Dinamo si U Cluj vor juca in ultima partida programata in cadrul etapei a 5-a din SuperLiga CEC Bank.

In momentul de fata clujenii, dupa victoria cu bonus ofensiv in fata CSM-ului, ii devanseaza pe “alb-rosii” in clasament, ardelenii avand cinci puncte acumulate iar Dinamo patru.

U Cluj spera sa revina acolo unde a fost cu ceva timp in urma, mai exact in sezoanele 2003-04 si 2004-05, atunci cand “alb-negrii” se luptau pentru un loc in finala campionatului chiar cu cei pe care ii vor intalni duminica.

In 2002 ardelenii invingeau pe Dinamo cu 17-16 si in etapa a saptea din acel sezon deveneau lideri, pentru ca mai tarziu in 2004 si 2005 sa termine pe locul trei in clasament, Dinamo pe doi, cele doua grupari disputand semifinalele campionatului, ambele insa revenind “alb-rosiilor”.

De cand fiinteaza SuperLiga CEC Bank in actualul format, Dinamo s-a impus de fiecare data in fata lui U Cluj in cele sase partide disputate.

Cu doua sezoane in urma, la Cluj, Dinamo s-a impus greu cu 20-14, dupa ce Barbuliceanu a adus 15 puncte cu un eseu, doua transformari si doua penalitati, Cosma si Spataru reusind incercari pentru “alb-negri”, returul fiind castigat fara emotii de bucuresteni cu 50-11.

Anul trecut in sezonul regulat Dinamo s-a impus pe propriul teren cu 40-20, din nou Barbuliceanu s-a remarcat cu doua incercari din totalul de sase al echipei sale, Ciocea si Teodorescu aparand onoarea studentilor.

La Cluj a fost 19-18 pentru “alb-rosii”, Boar si Ciolocoiu marcand incercari pentru ardeleni, Statulescu pentru dinamovisti, punctele reusite de Curea fiind decisive, patru lovituri de pedeapsa si o transformare.

In Play-Out intai s-a jucat la Bucuresti, clujenii conducand in minutul 17 cu 10-0 dupa eseul lui Rus si transformarea respectiv lovitura de pedepasa a lui Sauan. Dinamo a revenit si s-a impus cu 29-10 luand si bonusul ofensiv gratie celor patru eseuri reusite de Barbu, Tanase, Antonescu si Marin.

Revansa putea aduce punctul bonus defensiv studentilor, cu patru minute inainte de final scorul fiind 17-14 pentru Dinamo, dar a venit un eseu a lui Ratiu transformat de Statulescu si “alb-rosi” s-au distantat la zece puncte.

Atat Dinamo cat si U Cluj au reusit in actuala editie cate o victorie, primii impunandu-se dramatic in fata Farului, ardelenii entuziasmant impotriva CSM-lui, Dinamo avand o partida mai putin disputata.

Dinamo-U Cluj se va disputa duminica 21 aprilie de la ora 11:00 si va putea fi urmarita in direct pe siteul rugbytv.ro.

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *