Baia Mare s-a impus fara emotii la Constanta

Derby-ul provinciei de pe stadionul Mihai Naca din Constanta, dintre Farul si Baia Mare, a revenit maramuresenilor, care s-au impus dupa un joc in care marinarii nu au reusit sa puna puncte pe tabela de marcaj.

Primele zece minute i-a gasit pe marinari in 22-ul baimarenilor, dar atacurile acestora nu au reusit sa strapunga defensiva bine organizata a echipei lui Eugen Apjok.

Iesiti din corzi, “Zimbrii” au avut prima ocazie de a deschide scorul, neozeelandezul Wiringi insa a ratat a lovitura de pedeapsa, acesta fiind momentul in care maramuresenii au preluat initiativa in joc.

Dupa primul sfert de ora a venit si eseul, Sean Morrell a cules balonul dintr-o spontana si nu a mai putut fi oprit in drumul sau spre tereneul de tinta, Wiringi a ratat transformarea, pe tabela de marcaj scorul devenind Farul-Baia Mare, 0-5.

Doua minute mai tarziu, pe un contraatac al baimarenilor, Catuna a reusit sa finalizeze faza cu eseu, transformarea lui Wiringi marind ecartul la 0-12.

Acesta avea sa fie si rezultatul pauzei, pentru ca Jantjies a ratat o lovitura de pedeapsa, singura sansa de care au beneficiat marinarii in prima parte de a marca puncte.

In repriza secunda jocul a fost echilibrat si in minutul 55 Agiacai a fost oprit cu greu de apararea baimarenilor in drumul sau spre eseu, dupa o presiune a gramezii constantene.

Puncte s-au marcat doar in finalul jocului, dupa ce Wiringi a ratat o lovitura de pedepasa, Baia Mare a reusit sa marcheze si al treilea eseu. Gal a patruns frumos prin defensiva Farului dupa care i-a pasat lui Van Herden, care a culcat in terenul de tinta la marinarilor.

Ion Pop a ratat transformarea, dar Baia Mare s-a impus cu 17-0 la malul marii si cu cele 14 puncte adunate in clasament pentru cel putin o etapa maramuresenii sunt lideri in clasamentul SuperLigii CEC Bank.

Pentru Baia Mare urmeaza o alta deplasare, la CSM Bucuresti, in timp ce Farul va avea o partida deosebit de grea in Ghencea unde va da piept cu Steaua.

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *