Clujenii primesc vizita campionilor en-titre, RCM Timisoara

Sambata, la Cluj, Universitatea va avea o partida extrema de dificila in compania campionilor en-titre de la RCM Timisoara, o disputa insa cu vechi traditii in rugby-ul romanesc.

Clujenii vin dupa un joc bun facut la Bucuresti in fata lui Dinamo, unde au ratat pe final bonusul defensiv, de partea cealalta, elevii lui Chester Williams, dupa un adevarat tur de forta in care au marcat 17 incercari in disputele cu CSM si Dinamo.

In ultimle cinci sezoane exista o simetrie intre perioadele in care fie una, fie cealalta echipa si-a impus valoarea, sezoanele 2007-08 si 2008-09 fiind ale clujenilor, cele din SuperLiga 2011 si 2012 banatenilor.

U Cluj i-a invins pe timisoareni atat in sezonul 2007-08 cu 13-10 la Timisoara si 29-9 pe propriul teren in faza Play-Off-ului, iar in urmatoarea editie in aceeasi faza cu 31-13 in Banat si 23-15 la Cluj.

In 2010, cele doua nu s-au intalnit fiind in grupe diferite in sezonul regulat, iar apoi Timisoara s-a calificat in Play-Off, “alb-ngrii” fiind nevoiti sa lupte pentru evitarea rerogradarii in Play-Out.

De cand primul esalon fiinteaza sub actuala denumie SuperLiga CEC Bank, superioritatea timisoarenilor este covarsitoare, in patru dispute directe banatenii marcand clujenilor 225 de puncte si primind doar 15.

Cu doua sezoane in urma, Timisoara s-a impus in Banat cu 59-10 dupa noua incercari marcate, printre care cate o dubla semnata de Stamatin si Lemanru, iar la Cluj a fost 68-0, Kinikinilau reusind un hat-trick, iar Calafeteanu un eseu si noua transformari.

Anul trecut la Cluj, viitorii campioni au castigat cu 71-5, 11 eseuri fiind trecute in contul timisoarenilor, patru dintre ecestea purtand semnatura Lemnaru, Ciolocoiu fiind cel care a salvat onoarea ardelenilor. In retur a 27-0, Fercu reusind o dubla, Moala, Dumitru si Lemanru asigurand bonusul ofensiv echipei lui Chester Williams.

Pentru disputa de sambata, clujenii spera sa nu mai fie victimele sigure din ultimii doi ani, bazandu-se in special pe valoarea inaintarii, dar vor avea in fata un adversar greu de oprit, in care treisferturile fac legea, un compartiment bazat pe jucatorii din emisfera sudica.

U Cluj-RCM Timisoara se va disputa sambata 27 aprilie de la ora 14:00, iar partida va putea fi urmarita in direct pe www.rugbytv.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *