Patru ani de la moartea antrenorului emerit Mihail Naca

S-au implinit patru ani de la trecere in nefiinta a celui mai titrat antrenor constantean de rugby, Vasile Mihail Naca, decedat in 2009, la varsta de 70 ani.

Data de 26 iunie este amintita ca una trista pentru sportul constantean, in urma cu patru ani stingandu-se din viata Mihail Naca, cel care a adus Constantei sase titluri nationale.

Legenda a rugby-ului romanesc, Naca a obtinut cu Farul Constanta primul titlu de campioana in 1974, iar ultimul in 1996. A fost, de asemenea, antrenor al echipelor nationale (de juniori, tineret si seniori).

Cu reprezentativa mare a obtinut cea mai buna performanta din istoria Romaniei, locul noua la prima Cupa Mondiala (Noua Zeelanda, 1987). In 1997 a participat cu Farul in Franta la turneul Masters al echipelor campioane din intreaga lume, constantenii ocupand locul secund.

Una din cele mai apropiate persoane ale lui Naca a fost antrenorul Adrian Pllotschi, care a tinut sa il comemoreze pe acest „greu” al rugby-ului romanesc.

„Am fost elevul lui. Mi-a fost ca un tata. In toata perioada mea ca sportiv, a fost alaturi de mine. M-a ajutat foarte mult, de pe vremea cand faceam armata si pana cand s-a stins, am avut numai sprijin din partea lui. Noi stiam ca avea probleme de sanatate, el se mai dusese pe la controale medicale la Bucuresti, iar vestea mortii sale nu a venit ca un soc. S-a stins un om de rugby care a facut multe pentru Constanta si pentru Farul in primul rand. A crescut o gramada de jucatori. Nu cred ca l-a egalat nimeni. Rezultatele vorbesc de la sine. A stiut, ca un diplomat, sa-si apropie oamenii, mai ales pe cei de la partid, cum era pe vremea aceea. Astfel ca, la club, treaba a mers bine. A fost un om deosebit. Putea sa mai traiasca linistit, dar n-a fost sa fie. Cu totii avem o ata care se rupe la un moment dat”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, antrenorul LPS „Nicolae Rotaru”, Adrian Pllotschi.

Sursa: www. cugetliber.ro

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile