Victorie la limita a timisorenilor la Constanta

Meciul de la Constanta, dintre echipa locala, RCJ Farul Constanta, si campioana in exercitiu, RCM Timisoara, a inceput intr-o accentuata nota de echilibru. Cum spun specialistii, a fost mai mult un meci de mijlocul terenului, in care Calafeteanu a deschis scorul din lovitura de pedeapsa, in minutul 3, dupa care demi-ul Farului, Jantjies, a restabilit egalitatea prin acelasi procedeu.

Farul a avut initiativa pana la pauza, reusind sa concretizeze prin acelasi Jantjies alte doua lovituri de pedeapsa, in timp ce banatenii au primit doua cartonase galbene pentru greseli tehnice repetate. Cei care au incheiat prima repriza pe sinbin au fost Jody Rose si Johnny Sola. Marinarii au intrat asadar cu sase puncte avans la cabine, 9-3.

In partea a doua conditia fizica superioara a timisorenilor a fost determinanta. Oaspetii au reusit 15 puncte consecutive, prin eseurile lui Pungea si Kinikinilau, dupa ce linia a doua constanteana Mahu fusese eliminat cu cartonas galben. Calafeteanu, cu o lovitura de pedeapsa si o transformare, si-a adus echipa la un ecart de noua puncte pe tabela de marcaj, 18-9.

Jocul se putea intoarce la ultima faza, cand Puisoru a beneficiat de o nesincronizare a timisorenilor si a marcat un eseu pe interceptie. Jantjies a transformat, iar diferenta s-a micsorat la doar doua puncte, 18-16.

Arbitrul bucurestean Bogdan Milita a luat apoi decizia de a-l elimina cu cartonas galben pe Marian Drenceanu, iar, conform regulamentului, jocul s-a reluat cu o lovitura de pedeapsa de la mijlocul terenului pentru gazde. Acelasi international namibian Jantjies a incercat concretizarea, insa tentativa sa a fost nereusita. Banatenii au ramas in posesia victoriei, in timp ce Farul se alege cu acumularea bonusului defensiv.

Acest joc va ramane in istorie si pentru faptul ca au debutat concomitent Benjamin Toft, la Farul, primul jucator care a evoluat in Aviva si se transfera la o echipa romaneasca, dar si Sosene Anesi, introdus la timisoreni in partea a doua, primul international neozeelandez din rugby-ul romanesc.

Print

01.01.1970

:


Scor

Eseuri

Transformari

Lovituri pedeapsa

Dropgoluri

Eseuri penalizare


Echipe

Clubul nu a incarcat echipa probabila
Clubul nu a incarcat echipa probabila

Detalii meci

Stadion:
Data: 01.01.1970
Ora: :
Televizat:
Observator:
Observator arbitri:
Arbitru:
Arbitru asistent:
Arbitru asistent:
Arbitru nr.4:
Arbitru video:
Comisar citare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *