Baia Mare a luat punct bonus cu Farul

Vice-campioana Romaniei, CSM Stiinta Baia Mare, a invins astazi cu punct bonus ofensiv echipa de la malul marii dupa un meci in care a avut trei eliminari temporare.

Partida din Maramures a inceput cu un cartonas galben incasat de linia a doua Hristache dupa numai doua minute de joc. Jantjies a incercat transformarea de pe locul infractiunii dar a trimis pe langa buturi.

Michael Wiringi, care a inceput meciul ca fundas si l-a incheiat ca mijlocas la gramada, a avut sansa dechiderii scorului in doua randuri dar a trimis pe langa loviturile de pedeapsa din apropierea liniei de 22m.

Debutant in tricoul Zimbrilor, sud-africanul Daniel Clarke si-a asumat rolul de transformer dupa ratarile lui Wiringi si a adus primele puncte pe tabela dintr-o lovitura de pedeapsa. Tot el a majorat la 6-0, prin acelasi procedeu.

Dupa o lovitura de pedeapsa batuta rapid de Falamoe, pilierul Pristavita l-a deschis pe Van Herden care a plonjat in eseu. Clarke a transformat si scorul a devenit 13-0.

Jantjies a transformat in puncte o lovitura de pedeapsa a marinarilor si a stabilit si scorul pauzei, 13-3 pentru gazde.

Baimarenii au incheiat prima parte a jocului asa cum au inceput, in inferioritate numerica, Dico vazand si el cartonasul galben pentru un placaj periculos.

Dupa cinci minute de joc din repriza a doua Clarke a marit avantajul echipei sale cu o noua lovitura de pedeapsa transformata in puncte.

Farul a ramas in 14, dupa ce Gregory Stein a primit cartonas galben.

Dupa atacuri succesive ale CSM Stiinta Baia Mare, talonerul Andrei Radoi a culcat balonul in terenul de tinta si a dus scorul la 21-3 pentru formatia sa, Clarke ratand transformarea. La faza urmatoarea Jantjies l-a imitat si el, ratand ocazia de a aduce noi puncte pentru marinari.

Dupa o presiune sustinuta a constantenilor la 5m de terenul de tinta al echipei gazda, dar fara puncte marcate, internationalul Csaba Gal a semnat al treilea eseu al vicecampionilor. Clarke a ratat din nou transformarea si scorul a devenit 26-3.

Van Herden a vazut si el galben pe final.

Punctul bonus ofensiv a fost adus de pilierul Paul Rusu, dupa ce constanteanul Stein a gresit la o faza pornita din propriul teren de tinta, Clarke a transformat si a inchis tabela la 31-3.

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *