Steaua a invins Baia Mare si a urcat pe pozitia secunda in Play-Off

Pe stadionul din complexul Ghencea, Steaua Bucuresti si Stiinta Baia Mare s-au intalnit intr-o disputa care poate decide soarta pozitiei secunde in clasamentul Play-Off-ului SuperLigii CEC Bank.

Partida a inceput intr-o nota de echilibru, ambele echipe fiind vizibil marcate de miza jocului, cu militarii incercand sa se instaleze in jumatatea de teren baimareana.

Totusi, prima sansa de a pune puncte pe tabela de marcaj a apartinut Zimbrilor, insa Wiringi nu a gasit cadrul butului, irosind o lovitura de pedeapsa.

Scorul a fost deschis dupa 20 de minute de joc, atunci, dupa o insistenta a ros-albastrilor in 22-ul maramuresenilor, Ianus a gasit bresa in defensiva oaspetilor si nu a mai putut fi oprit din drumul sau catre prima incercare a partidei.

Desi dintr-o pozitie dificila, Ianus marcand eseul la coltul terenului, Vlaicu a reusit transformarea, iar Steaua s-a desprins la 7-0.

Pana la pauza initiativa a fost tot de partea ros-albastrilor, elevii lui Eugen Apjok nereusind decat foarte rar sa ameninte 22-ul stelist, ceea ce a dus la desprinderea acestora dupa o penalitate a lui Vlaicu, la 10-0.

Ultima faza a primului mitan a consemnat si primele puncte din dreptul baimarenilor, Wiringi reusind sa concretizeze o lovitura de pedeapsa, la cabine intrandu-se cu rezultatul Steaua-Baia Mare 10-3.

Vicecampionii au inceput mai bine repriza secunda si, in minutul 45, dupa un mol de margine Ene a reusit sa culce balonul in terenul de tinta al gazdelor, Wiringi insa a ratat transformarea, ecartul in favoarea Stelei mentinandu-se la doua puncte.

Revenirea in joc a baimarenilor a fost insa de scurta durata, dupa o lovitura de pedeapsa Vlaicu refacand diferenta de pe tabela de marcaj, dupa penalitatea din minutul 47 Steaua conducand cu 13-8.

A urmat o perioada grea pentru militari pentru ca in minutul 54 Fl.Dobre a primit cartonas galben, Steaua insa a trecut cu bine peste cele zece minute de inferioritate. Ba mai mult, si-a marit avantajul dupa o lovitura de pedeapsa concretizata in puncte de Vlaicu.

Ultimii care au marcat au fost baimarenii, prin Clarke dintr-o penalitate, dar fara stralucirea de alta data. Zimbrii nu au fost capabili de a forta victoria, trebuind sa se multumeasca cu bonusul defensiv.

Steaua s-a impus cu 16-11 si a urcat pe pozitia secunda in clasamentul Play-Off-ului, fiind la egalitate de puncte cu Stiinta Baia Mare, dar avand un punctaveraj superior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *